SVJEDOKINJA

KATARINA ISAILOVIĆ O STRAVIČNOM SUDARU U ČAKOVCU Mislila sam da je bomba!

Vozači ovdje stalno prolaze kad je spuštena rampa, upozorava gospođa koja živi na nekadašnjoj vahti u Čakovcu

U utorak, 14. ožujka, u 5:43 ujutro još je bio mrak kad je odjeknulo u Zagrebačkoj ulici u Čakovcu. Vlak je na pružnom prijelazu naletio na Peugeot Partner i odbacilo ga u ogradu nekadašnje “vahte”. Iz kuće je istrčala Katarina Isailović i ostala u šoku. 

– Mislila sam da je bomba! A onda sam vidjela smrskani automobil i u njemu čovjeka! Nekako se uspio izvući, bio je sav krvav. Imao je sreće što je preživio nalet vlaka koji je dolazio iz smjera Varaždina. Inače, čovjek radi tu pored. Ovo mi je novi šok, prije mjesec dana preminuo mi je suprug Nenad Isailović – ispričala nam je gospođa Isailović nakon nesreće. 

Odmah je bilo jasno da vozač nije poštivao signalizaciju, jer taj je prijelaz zaštićen polubranikom. I doista, očevidom je utvrđeno da 33-godišnji vozač nije zaustavio vozilo pred spuštenim polubranikom. Bili su uključeni i svjetlosni i zvučni signali. 

– Kako bi izbjegao spuštene polubranike, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku. U tom trenu, u stražnji bočni dio kombija, udario je putnički vlak. Vozilo je odbačeno u dvorišnu ogradu u vlasništvu 71-godišnjakinje – kažu u policiji. 
Vlak je udario vozilo u stražnji dio, a vozač njegov dolazak vjerojatno nije vidio jer je došao od smjera Nedelišća. Naime, pogled udesno je u toj situaciji otežan, zbog oštrog kuta pod kojim pruga ovdje siječe cestu.

Vlakom je upravljao 60-godišnji strojovođa, kako doznajemo – iz Donjeg Kućana. Ozlijeđeni 33-godišnji vozač Partnera – inače mještanin Zasadbrega – vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u bolnicu. Težina njegovih ozljeda bit će poznata kad stigne liječnička dokumentacija. Policija pak kaže kako će biti prekršajno kažnjen zbog nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ni strojovođa niti on nisu bili pod utjecajem alkohola.

– Ljudi su krivi, stalno upozoravam. Prolaze kad je rampa spuštena, nisu svjesni da je to smrt! Posebno se to događa vikendom navečer, kad idu sa svadbi, od benzinske do benzinske – upozorava gospođa Isailović. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3543

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije