PODTUREN

VELIKO SLAVLJE KUD Podturen uz pjesmu i ples proslavio 45. rođendan!

U nedjelju, 12. svibnja, Kulturno-umjetničko društvo Podturen obilježilo je svoj 45. rođendan

Svečanost je bila ispunjena bogatim programom plesa, pjevanja i glumačkih nastupa, čime je na najljepši način proslavljena ova značajna obljetnica.

KUD Podturen, poznat po svojoj predanosti očuvanju folklorne tradicije, kroz četiri i pol desetljeća prošao je mnoge kilometre, sudjelovao na brojnim folklornim susretima te oduševljavao publiku svojim nastupima. Svečanost je bila prilika da se prisjete svih postignuća i trenutaka koji su obilježili njihov rad.

“Proslava 45. obljetnice KUD-a Podturen za nas je veliki događaj. Kroz sve ove godine uspjeli smo očuvati i prenijeti našu tradiciju na nove generacije,” istaknuli su iz KUD-a. “Ponosni smo na sve naše članove i zahvalni svima koji su nas podržavali kroz sve ove godine.”

Gosti su uživali u nastupima, a proslava je okupila članove zajednice, bivše članove KUD-a i mnoge druge zaljubljenike u folklornu umjetnost.

Mnogobrojne pohvale upućene su članovima KUD-a za njihov trud i predanost, a svečani program završio je zajedničkim plesom i pjesmom, u kojem su sudjelovali i gosti.

KUD Podturen zasigurno će nastaviti svoje putovanje, donoseći radost i čuvajući baštinu za buduće generacije. Proslava 45. rođendana bila je dokaz da njihov rad i dalje ima veliku podršku i da će tradicija nastaviti živjeti kroz pjesmu, ples i zajedništvo.

– Hvala svim članovima koji još uvijek aktivno djeluju kako bi promicali kulturu i tradiciju naše Općine, istaknuli su iz Općine Podturen.

Posebno hvala Verici Novak, Jambrošić Mariji, Kerhač Ljubici, Kerhač Josipu, Telebuh Sabini, Vidović Ljubici, Vidović Slavku, Kukovec Veroniki i Ivanu Zrni koji su u udruzi od samih početaka.

– Naše PODTURENSKE FIJOLICE dobro su poznate na domaćoj i međunarodnoj sceni, a gdje god se pojave uvijek ima pjesme, plesa i naravno Međimurskih kolača. Hvala predsjednici Tamari kao i upravnom odbor na odličnoj organizaciji današnjeg druženja, svim našim udrugama koje su sudjelovale te na tome što potičete mlade naraštaje da nastave učiti promicati prekrasne običaje, zaključili su iz Općine.

Također, u sklopu proslave rođendana KUD-a, obilježen je i Majčin dan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije