KAJ SE FINO PEČE?

AMERIČKE PALAČINKE Donosimo odličan recept za američke palačinke

Volite li više slatku ili slanu verziju palačinki?

Gotovo da nema osobe koja ne voli palačinke, bilo da je riječ o klasičnim palačinkama ili pak onim američkim. Osim što su manje od klasičnih, američke palačinke su mekanije, prozračnije te deblje, a možete ih servirati uz slatki ili slani nadjev.

Evo kako ih pripremiti! U posudi najprije pomiješajte jaje, šećer, sol, mlijeko i otopljeni maslac. Dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro izmiksajte. Smjesa mora biti malo gušća nego za klasične palačinke te, prema potrebi, dodajte još mlijeka ili brašna. Palačinke pecite na zagrijanoj tavi, minutu do dvije sa svake strane, dok ne poprime zlatno žutu boju. Kad su pečene možete ih poslužiti svojim najdražima zajedno sa čokoladnim preljevom, pekmezom, javorovim sirupom, medom ili voćem. Preferirate li više slanu verziju američke palačinke odlične su i s kiselim vrhnjem i lukom. Dobar tek!

Sastojci:

– 1 jaje

– 250 ml mlijeka

– 200 g brašna

– malo praška za pecivo

– 30 g otopljenog maslaca

– žlica šećera

– malo soli

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije