vijesti iz grada

NEMA VIŠE KAŠNJENJA Centar Murskog Središća od sada krasi predivan gradski sat

Promjer sata je 660 mm, a koštao je 6.370,69 eura

Sat na središnjem trgu jedno je od obilježja europskih gradova stoljećima, pa tako svi  znamo za astronomski sat na staroj gradskoj vijećnici u Pragu koji je postavljen još 1410. godine. Zagreb je svoj sat dopremio iz Beča prije nešto više od stotinjak godina, a sada je0 svoj prvi gradski sat dobio i najsjeverniji grad Republike Hrvatske, Mursko Središće.

Na inicijativu gradonačelnika Dražena Srpaka raspisana je jednostavna nabava te je u prosincu prošle godine na stručnom kolegiju gradonačelnika prihvaćena ponuda za postavljanje gradskog sata na kosini gradskog parka odnosno, Trga bana Jelačića, u Murskom Središću, točki koja je najvidljivija sa svih strana. Možda je danas više nego ikad prije ljudima dostupan u svakoj prilici točan mjerač vremena, bilo na mobilnom ili nekom drugom uređaju, međutim, gradski satovi imaju simboliku važniju od toga i jedno su od važnih obilježja svakog grada.

Ovaj sat je dvostrani i sigurni smo da će postati dio lokalne priče u jednakoj mjeri kao i ostale točke za orijentaciju, poput spomenika rudaru ili Šetnice svete Barbare, te biti mjesto sastajanja, ali i simbol Murskog Središća, ponosnog malog grada. Gradski sat je postavljeni u subotu, 04. ožujka te će taj dan u nekim idućim gradskim monografijama biti zapisani.

Postavila ga je tvrtka Cosmos design d.o.o. Promjer sata je 660 mm, a iznos za kupnju je 6.370,69 eura. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije