KRETANJE RADNE SNAGE

U MEĐIMURJU Ukupno radi 43 i pol tisuće radnika, od toga 2874 stranaca!

Jedna od rasprava na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji bili su i strani radnici kojih je sve više u našoj županiji

S konkretnim podacima u Međimurskoj županiji nadovezao se župan Matija Posavec koji je rekao kako je krajem siječnja 2024. godine u našoj županiji registrirano 2874 stranih radnika. 

– Međimurska županija prati kretanja na tržištu rada i u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje MŽ redovito tražimo brojeve o stranim radnicima na području naše županije. Prema aktualnim podacima za cijelu 2023. godinu PU međimurska izdala 5123 radnih dozvola, poništila njih 2249, prema tome u ovom je trenutku aktivno 2874 stranih radnika, odnosno izdanih radnih dozvola. Nije nužno da ti radnici i jesu na području Međimurske županije. S obzirom da smo mi u ovom trenutku na 43 i pol tisuće radno aktivnog stanovništva, ta stopa se kreće od 6,5 posto udjela stranih radnika u našem gospodarstvu. Mahom se radi metaloprerađivačkoj i građevinarskoj industriji, a nešto manje u ostalim gospodarskim granama, rekao je župan i dodao kako u top tri države prevladavaju Filipini, Nepal i BiH. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije