NA SAJMU U DOMAŠINCU

BRAČNI PAR GRAHEK U NABAVCI Ozbiljni razgovori uz ‘šoping’

S toplijim danima i skorim većim aktivnostima u dvorištu i oko kuće, mijenja se i potražnja na sajmu u Domašincu, kaže nam prodavač Mato Kerovec koji se bavi prodajom već deset godina

-Zima, pogotovo početak godine je uvijek nama trgovcima najslabije doba godina. Prodaja je onda dosta loša. Evo sad kak se bliži proljeće, već polako počine potražnja za teglama i ostalom plastikom. Najaktivniji prodajni mjesec je ipak listopad i to zbog intenzivne prodaje lampiona, kaže Kerovec. Osim bogate ponude plastike nudi i metle, ali nisu baš popularne među kupcima.

-Metle se ne kupuju, vještice su nestale, kaže u šali. Na „plastiku” se namjerila i Cecilja Grahek iz Domašinca koja je u potražnji za teglama, a suprug Antun odmah je pronašao nešto za sebe.

-Našao sam nožiće, to uvijek treba, dobro dođe. Veli trgovac da su oštri. Pa budemo probali na špeku kaže Antun. Osim sklopljenog posla Grahekovi i Kerovec našli su i zajedničke teme za razgovor. Naime svi su radili vani, Grahekovi u Njemačkoj, a Kerovec pak ne može stati nabrajati zemlje u kojima je bio.

-Kao varioc bio sam po cijeloj Europi ali i svijetu, radio sam i u Urugvaju. Moram reći da da su Belgija i Nizozemska najuređenije što se tiče uvjeta rada, tamo je sigurnost i zaštita na radu na vrlo zavidnoj razini, kao nigdje drugdje kaže Kerovec. Umirovljenik Antun pak na to dodaje da je Njemačka u kojoj je radio niz godina također vrlo razvijena zemlja.

-Oni imaju razvijenu infrastrukturu. Imaju kanalizaciju već pedeset godina u svakom mjestu. Kod nas na žalost još uvijek mnoga mjesta nemaju ni to, primjećuje taj umirovljenik.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3589

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije