Kvalifikacije za III. HNL: Polet i u gostima svladao Zdenku

Danas u 17:30 sati Polet iz Svetog Martina na Muri igrao uzvratni susret sa Zdenkom u Velikim Zdencima. Naša ekipa imala je iz prve utakmice veliku prednost od 5:1. Polet je slavio i u gostima 1:0 golom Luke Rihtareca u 20. minuti i tako se plasirao u 3. HNL sjever. Bravo za Polet!

Susret je počeo prigodom domaćina koji su pogodili stativu.  U 20. minuti za Polet je zabio Luka Rihtarec. S velike udaljenosti od oko 40 metara  od gola iz slobodnog udarca poslao je loptu u rašlje domaćeg vratara. Nakon pola sata igre povećao se broj Poletovih navijača na tribini zbog kašnjenja autobusa kojemu su pukle dvije gume.

U drugom poluvremenu dominacija Poleta koji je propustio niz prigoda što zbog dobrih intervencija domaćeg vratara Marića što zbog loše završnice Poletovih igrača. Pri kraju susreta imala je i Zdenka jednu svoju prigodu, no igrač koji je prošao već i našeg vratara Đurkina iskosa s desne strane uspio je poslati loptu tek u vanjski dio mreže.

Susret je prošao u vrlo korektnom tonu, kada je Rihtarec zabio bilo je jasno da domaćini nemaju više nikakvih izgleda. Tek dva igrača Zdenke i jedan Poleta dobili su kartone. Igrači su imali burnu podršku s tribina navijača koji su došli s dva autobusa, dva kombija i nekoliko automobila.

Poletovom prolasku u trećeligaški rang veseli se i Naprijed iz Cirkovljana koji je ostao u Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi, a u nedjelju se igra i prvi kvalifikacijski susret za ostanak u Drugoj međimurskoj nogometnoj ligi u kojemu se sastaju Budućnost Podbrest i Trnovec.

Izjave trenera

Krešimir Šenji, trener NK Polet: “Bila je danas prekrasna utakmica. Prije same utakmice domaćin je izjavljivao da će nam vratiti, da će nas pobijediti. Za nas je pobjeda bitna, pokazali smo Zdenki da ih možemo i na domaćem terenu pobijediti. Jedini gol zabio je Luka Rihtarec, prekrasan gol, iskosa s 40 metara iz slobodnog udarca. Osim toga imali smo nekoliko prigoda u prvom poluvremenu, a u drugom nisam više ni brojao. I navijači su pomogli klubu i igračima da izdrže i u prvenstvu i u ovim teškim utakmicama, svaka čast i svaka pohvala. Za 3. HNL pokušat ćemo se dobro pripremiti i okušati u njoj. U pripremnim utakmicama igrali smo protiv nekih trećeligaša i višeligaša, nismo nikad izgledali loše. Želimo se ustabiliti u 3. HNL.

Slobodan Đuričić, trener GNK Zdenka: “Fer i korektna utakmica. Kod 0:0 imali smo stativu. Dobili smo gol s 40 metara iskosa, to ide na dušu golmanu. Igrali smo bez dva standardna i ponajbolja igrača, kažnjenog Marušića i Novakovića. Mi smo kvalifikacije izgubili u Svetom Martinu. Tamo smo bili bolji prvih 70 minuta do isključenja, za nijansu bolji. Zadnjih 20 minuta u Svetom Martinu odlučilo je kvalifikacije. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri, i igrači i publika bili su fer. Sretno Poletu u trećoj ligi.2

Zdenka: Marić, Horak, Vranić, Heršil (Gloc ’62), Tomašek, Brekalo (Lukenda ’73), Černi (Mačkić ’46), Bališ, Kubišta, Bradvica, Mađeruh. Trener Đuričić.

Polet: Ivan Đurkin, Nikola Novak, Mihajel Karlovčec, Marko Sobočan, Boris, Hren, Matija Horvat, Nenad Radiković, Luka rihtarec (Mihael Karlovčec ’62), Andrej Goričanec (Goran Makovec ’78), Zoran Šardi, Mario Turk (Miroslav Lisjak ’62). Još su na klupi bili Martin Perčić (pv), Tomislav Kralj, Mateo Brezovački i Martin Vršić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije