Kvalifikacije: Polet Sveti Martin na Muri ispucao petardu Zdenki

Danas se u Svetom Martinu na Muri odigrala prva kvalifikacijska utakmica pred 600 gledatelja za popunu 3. HNL sjever u kojoj je prvak Prve Međimurske nogometne lige Polet s 5:1 dočekao i ispratio kući Zdenku iz Velikih Zdenaca, drugoplasiranu ekipu Prve županijske lige Bjelovarsko – bilogorske županije.


Prvo poluvrijeme u grču

U prvom dijelu smo vidjeli malo od nogometa. Vidjelo se da su igrači Poleta u tremi klimavih nogu. Nesiguran vezni red, bezopasan napad, obrana koja je pokazala propusnost. Ivan Đurkin je bio na visini zadatka kad je obranio Poletov gol u 15. minuti. Opasan udarac iz daljine paradom je preusmjerio u korner. Srećom Polet je poveo iz prekida u 23. minuti. Nakon ubačaja s desne strane najbolje se u gužvi snalazi Andrej Goričanec za 1:0.

U 31. minuti gosti izjednačuju na 1:1. Dosta zbunjenosti i neodlučnosti u obrani Poleta koristi igrač Zdenke Kristijan Brekalo koji poklon loptu šalje u gol za 1:1. Pri kraju poluvremena nakon kornera za Polet lopta odlazi nedaleko od stative Zdenkina gola.

Crveni karton preokrenuo utakmicu

Prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena odigrano je bez većih prigoda na obje strane. U 68. minuti Zdenka ima aut. U gužvi igrač Zdenke Toni Marušić dobiva crveni karton, a o izvještaju o utakmici delegat Ivan Mlinarić navodi: “Na intervenciju drugog pomoćnog suca (Miroslav Ulovac) u prekidu igre namjerno udaranje laktom suparničkog igrača u vrat.” Marušić je izašao ljut komentiravši da ništa nije napravio, klupa gostiju je uzavrela, ali odluka se nije promijenila. Udaren je bio igrač Poleta Mihajel Karlovčec.

Četiri gola u dvadeset minuta

Iako igrač više zna biti dvosjekli mač, ekipa Poleta je furiozno odigrala završnicu susreta i u dvadeset je minuta zabila četiri gola. U 70. minuti gol za 2:1 glavom zabija Andrej Goričanec nakon ubačaja s lijeve strane. Goričanec u 78. minuti dolazi do hat – tricka. Nakon nekoliko odbijanaca u kaznenom prostoru lopta dolazi do Goričanca koji ju iz neposredne blizine šalje u gol za 3:1. Polet još daje gasa i zabija još dva gola. Za 4:1 zabija Goran Makovec u 87. minuti i za konačnih 5:1 Miroslav Lisjak.

Ništa nije gotovo

Iako je Polet stekao veliku i visoku prednost, ništa nije gotovo. Mučili su se više od sat vremena sa Zdenkom, teško su nalazili put do gola. U Velike Zdenke u subotu u 17:30 sati treba krenuti kao da je 0:0. Na put se sprema jedan ili možda dva navijača autobusa. Igrači će krenuti sami u ranijem terminu. Poletu čestitke na pobjedi, a slavlje ćemo nadamo se ostaviti za subotu oko 19:30 sati.

Polet: Ivan Đurkin, Mihael Karlovčec (’79 Goran Makovec), Mihajel Karlovčec, Marko Sobočan, Boris Hren, Matija Horvat, Nenad Radiković, Luka Rihtarec (’66 Nikola Novak), Andrej Goričanec, Zoran Šardi, Mario turk (’63 Miroslav Lisjak). Trener Krešimir Šenji.

Zdenka: Marko Marić, Dario Horak, Božidar Vranić, Danko Tomašek, Kristijan Brekalo (’81 Matej Lukenda), Igor Novaković (’36 Josip Pozaić), Mario Bališ (Dejan Mačkić), Ivan Kubišta, Pero Bradvica, Toni Marušić, Matija Mađeruh. Trener Slobodan Đuričić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije