Nogometna škola “Spartak” bila je domaćin turnira mlađih kategorija

Nogometna škola “Spartak” protekle je subote bila domaćin turnira mlađih kategorija koji se od prijepodnevnih sati održavao na terenu NK “Spartak” u Maloj Subotici.

Turnir se odigravao u dvije kategorije, u kategoriji U-8 (igrači rođeni 2003. god. i mlađi) te u kategoriji U-10 (igrači rođeni 2001. god. i mlađi). Na turniru je sudjelovalo dosta ekipa, što međimurskih klubova, što klubova iz drugih županija.

Domaćin “Spartak” je prijavio ekipe u obje kategorije i na veselje prisutnih gledatelja, osvojio 1. mjesto u kategoriji U-8. Gledatelji su mogli vidjeti dobar nogomet, mnoge mlade nogometne talente koje ćemo još dugo gledati na nogometnim terenima. Iako su tmurni oblaci od ranog jutra prijetili da pokvare ovaj izniman događaj, vrijeme je ipak izdržalo pa je turnir odigran bez ikakvih problema do kraja.

Time posebno mogu biti zadovoljni članovi Izvršnog odbora NŠ “Spartak” koji su se svojski potrudili kako mnogobrojnim gledateljima i sudionicima nebi ništa nedostajalo i kako bi organizacija turnira iz svake moguće perspektive bila dostojna takvog jednog natjecanja. U tome su i uspjeli i na tome im svaka čast.

“Ne treba zaboraviti ni roditelje djece koji su također prionuli poslu te bili snažna podrška djeci kao navijači, ali i pomoć u obavljanju poslova oko same organizacije. Što se rezultata tiče, u kategoriji U-8 smo (ponovno, očekivano) bili najbolji, suvereni te smo osvojili 1.mjesto, imali najboljeg vratara u Petru Vlašiću te najboljeg igrača u Matiji Mendelskom.

U kategoriji U-10 nismo imali takav uspjeh te se nismo uspjeli plasirati u polufinale. Iako smo ostavili dobar dojam i sve utakmice odigrali dobro, ipak smo se,uz manjak sportske sreće, namjerili na jače suparnike te smo tako kao posljednjeplasirana ekipa u grupi morali priznati poraz. No, u svakom slučaju nas slabiji rezultat ekipe U-10 nesmije obeshrabriti jer smo prikazali dobar nogomet i pružili odličana otpor trenutačno jačim i renomiranijim ekipama.

Uzmemo li u obzir sve faktore, možemo izuzetno biti zadovoljni, što u sportskom, što u organizacijskom smislu. Organizacija je bila na razini, okupili smo dosta ekipa i simpatizera oko kluba, ostvarili odličan rezultat u sportskom dijelu i možemo s ponosom staviti točku na turnir i gledati unaprijed prema sljedećoj godini kada bi taj turnir u svojem drugom izdanju već počeo prerastati u tradiocionalni.

Na kraju se moramo također zahvaliti i sponzorima koji su svojim doprinosom omogućili da turnir u takvom obliku i sa svim tim sadržajima tako bude izveden, a to su: Općina Mala Subotica, “Međimurje Metali”, gosp. Mladen Križaić, Caffe bar “Petica”, Cvjećarnica “Ruža”, gosp. Valentin Šipuš (koji je darovao besplatno šator) te NK “Dinamo” Palovec (koji su pomogli u organizaciji turnira iznajmivši besplatno dva gola kako bi se utakmice mogle paralelno odigravati na dva terena).”, rekli su organizatori iz NK “Spartak”.

REZULTATI:
U-8
FINALE: “Spartak” – “Sloga 1”  2-0
NAJBOLJI STRIJELAC: Filip Turk (Sloga)
NAJBOLJI GOLMAN: Petar Vlašić (Spartak)
NAJBOLJI IGRAČ: Matija Mendelski (Spartak)

POREDAK:
1. Spartak
2. Sloga 1
3. Slaven Belupo
4. Sloga 2
5. Mladost (Prelog)
6. Polet (Sv. Martin na Muri)

U-10
FINALE: “Podravina” (Ludbreg) – “Slaven Belupo”  1-0
NAJBOLJI STRIJELAC: Dorian Topolko (Podravina)
NAJBOLJI GOLMAN: Ivan Golec (Podravina)
NAJBOLJI IGRAČ: Filip Štritar (Slaven Belupo)

POREDAK:
1. Podravina (Ludbreg)
2. Slaven Belupo
3. Strahoninec
4. Sloga
5. Mladost (Prelog)
6. Dinamo (Palovec)
7. Spartak
8. Varaždin (ekipa Varaždina nije se pojavila na turniru iako su prijavili ekipu)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije