I ove godine provedena akcija “Svi na maturalni ples”

U organizaciji Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Međimurske županije, a na inicijativu saborske zastupnice i predsjednice ZŽ Katarina Zrinski Sunčane Glavak, prije tri godine pokrenuta je akcija “Svi na maturalni ples” kako bi se učenicima-maturantima slabijeg imovinskog statusa financijski pomoglo i doniralo novac za maturalni ples.

Tako je proteklih godina putem donatora i akcije više od 200 učenika i učenica dobilo novčanu pomoć. Ove godine 49 učenika čakovečkih srednjih škola, odnosno njihovi ravnatelji, iskazali su molbu za takvu pomoć.

Akcija je završena konferencijom za novinare, u subotu 2. lipnja, na kojoj su bile ravnateljice čakovečke Ekonomske i trgovačke škole, Gimnazije i Gospodarske škole, te im je simbolično uručena donacija, a novac je izravno od donatora uplaćen na žiro račune škola. Ove godine donatori su bili Mario Vukoja iz Čakovca, dobitnik županijske nagrade Zrinski i odlučio je novac donirati za akciju, kao i Antun Marodi (Tvrtka Toni d.o.o.) novčanim se prilogom također uključio u akciju.

Ravnateljica ETŠ-a, Dušanka Novak, u ime svih se srednjih škola, učenika i njihovih roditelja zahvalila na ovoj, kako je rekla, hvalevrijednoj akciji, obzirom na nezavidnu financijsku situaciju u kojoj se nalazi većina roditelja učenika. Prigodnim su se riječima obratile i ravnateljica Gospodarske škole, Sabrina Blajda i Tea Runjak-Dragić, ravnateljica Gimnazije.

– Kada smo prije tri godine pokrenuli akciju “Svi na maturalni ples” trebalo je volje, vremena i malo dobrih namjera da ona i zaživi. Danas, tri godine kasnije s ponosom možemo reći kako smo više od 200-ak djece slabijeg imovinskog statusa pomogli na ovaj način. Uvijek je na prvom mjestu bila njihova anonimnost, a nama zadovoljstvo što možemo pomoći, istaknula je Sunčana Glavak, te dodala kako će se akcija nastaviti i iduće godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije