Nogomet: Sloboda dočekuje Nedelišće u finalu kupa

Prvi put nakon 1998. godine finale Kupa Međimurskog nogometnog saveza opet se igra na dvije utakmice, tako je odlučio Izvršni odbor MNS-a. Ove godine u finalu se susreću klubovi iz iste općine, što je vrlo rijedak slučaj, radi se o Slobodi iz Slakovca i Nedelišću.

Domaćinstva su određena ždrijebom koji se održao 21. svibnja u prostorijama nogometnog saveza, gdje je odlučeno da je domaćin prve utakmice Sloboda u Slakovcu, a u drugoj će to biti Nedelišće na igralištu u Dunjkovec – Pretetincu. I dok je Nedelišće sezonu u 3. HNL – sjever završilo na 4. mjestu, pred Slobodom je još jedno kolo u 1. međimurskoj ligi.

Sloboda se nakon 29. kola nalazi na 6. mjestu, na kojem će vjerojatno i završiti sezonu. Protekle subote su na domaćem terenu tako reći očekivano izgubili od Centrometala iz Macinca 4:2, jer su poznate njihove namjere oko kup natjecanja, a također im je nedostajalo i nekoliko ozlijeđenih igrača.

Put do finala bio je mnogo lakši Slobodi nego Nedelišću koje je u tri od četiri utakmice igralo protiv međimurskih prvoligaša. Zahvaljujući dobrom koeficijentom oba kluba su natjecanja započela u šesnaestini finala, dok su se neki mučili u 1. i 2. kolu.

Slobodin prvi protivnik bio je Naprijed (Cirkovljan) kojeg su lako svladali s 3:0, u osmini finala Muru (Hlapičina) su porazili 2:0. Te su utakmice igrali u gostima. Četvrtfinale im je donijelo Podturen kojeg su također bez problema porazili s 4:1. Ipak najuvjerljiviji su bili u polufinalu gdje su s čak 6:1 bili bolji od Šenkovca.

Nedelišće je gostovalo samo u šesnaestini finala kad je protivnik bio Omladinac (Novo Selo Rok). Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2, nakon jedanaesteraca Nedelišće je slavilo s 4:2. U osmini finala bio je najlakši protivnik, Vidovčan (Donji Vidovec), koji je ispraćen s visokih 6:0. Četvrtfinale je bilo najdramatičnije, utakmica protiv Centrometala (Macinec) je završila 1:1, a nakon maratonskog raspucavanja jedanaesteraca ipak je proslavljena pobjeda od 14:13. U polufinalu se Dinamo (Palovec) držao do poluvremena, no na kraju ipak zaslužen prolaz i pobjeda Nedelišća 3-0.

Ovo će biti susret između pobjednika Kupa iz 2008. i 2010. godine. Nedelišće je 2008. godine u finalu pobijedilo Čukovec ’77 2:0, dok je Sloboda 2010. godine bila bolja od Čakovca 2:1, prenosi Nk-Nedelisce.blog.hr. Prva finalnu utakmicu Kupa između Slobode i Nedelišća igra se danas (srijeda, 30. svibnja) s početkom u 17:30 sati na igralištu u Slakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije