božićni ručak

Kuharica otkrila kako ispeći najbolju puricu: Za hrskavu kožicu trebate jedan sastojak…

Objašnjava da ovo koristi jer će zadržati vlagu dulje od maslaca, pa kada dodate začine, sav će se taj okus upiti na koži i ispod nje.

Božić se brzo približava i milijuni će obitelji biti u potrazi za
najboljim darovima za obitelj i prijatelje. No za one koji kuhaju
na veliki dan, jedina stvar na umu bit će purica i kako usavršiti
jelo za sve goste.

Jedna bi kuharica mogla imati odgovore za vas jer se kune u
nepogrešivu metodu za podlijevanje purice, a ona ne uključuje
klasični element maslaca, kako piše Mirror. Žena koja objavljuje
na TikToku pod profilom @chefmoise_ podijelila je svoju neobičnu
metodu pečenja puretine, a video je postao viralan s više od 10,2
milijuna pregleda i 700 tisuća lajkova.

“Nijedan kreator sadržaja ne govori o savršenoj priprema purice
koja će svaki put jamčiti mekano i sočno jelo. Naravno da postoji
milijun recepata za puretinu, ali iz nekog razloga nijedan od
ovih kuhara ne koristi ovu posebnu pastu. Ljubiteljima puretine
nema nijanse na maslacu, maslac može biti izvrstan dodatak, ali
ja osobno puricu volim pripremati s majonezom”, ispričala je.

Zatim pomiješa zdjelu pola majoneze i pola jogurta kako bi
napravila temeljac za svoju puricu te doda začine po želji.
Objašnjava da ovo koristi jer će zadržati vlagu dulje od maslaca,
pa kada dodate začine, sav će se taj okus upiti na koži i ispod
nje.

“Budući da će se ulje odvojiti od majoneze, dobit ćete dodatno
hrskavu kožu zajamčeno”, dodala je kuharica. U snimci, ona maže
majonezu i pastu od jogurta preko purice kako bi joj dala sjajnu
vanjštinu prije nego što je stavi u pećnicu da dobije hrskavu
kožu. Pametna kuharica potvrdila je u sljedećem videu da neće
imati okus majoneze ako upotrijebite njezin recept, jer se kuha i
začini su dominantni okus.

“Ima toliko smisla. Majoneza se koristi za stvaranje korice, a
jogurt je tu da omekša. Ovo je pametno”, komentirala je jedna
korisnica, dok je jedan korisnik rekao: “Koristio sam majonezu
prije šest godina i to je bila najbolja purica koju sam ikad jeo!
Nikad se nisam osvrnuo.”

 

Preporučeno
Najnovije