Mramorni kuglof za vaš blagdanski stol
Mramorni kuglof je kolač koji će zasladiti i uljepšati vaš
blagdanski stol. Stoga vam u današnjoj rubrici “Kaj se fino
peče?” donosimo recept za ovaj ukusan i prozračan kolač
prošaranog izgleda koji postižete naizmjeničnim miješanjem
svjetlije i tamnije smjese.
Umutite jaja, šećer i omekšali maslac. Tome postepeno
dodate mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo i dobro
izmiksate. Smjesu podijelite na dva dijela. Jedan dio ostavite
kakav je, žuti, a u drugi dio stavite kakao u prahu i malo ruma.
Smjese naizmjence dolijevajte u kalup za kuglof kojeg ste
prethodno namastili i pobrašnili. Peče se oko 45 minuta na 200
stupnjeva. Kad se ohladi možete ga posipati šećerom u prahu.
Narežite ga i poslužite najmilijima!
Sastojci:
– 4 jaja
– 200 g šećera
– 120 g omekšalog maslaca
– 10 žlica mlijeka
– 3 žlice ulja
– 280 g oštrog brašna
– prašak za pecivo
– 2-3 žličice kakaa
– malo ruma
Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih
slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili
slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na
slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne
zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail
adresu recepti@emedjimurje.hr