Osobe s intelektualnim teškoćama upozorile na kršenje prava

U petak, 18. svibnja u hotelu Panorama u Zagrebu održala se Druga konferencija hrvatskih samozastupnika pod nazivom “Jednaka prava za sve ljude”, na kojoj su sudjelovali i samozastupnici iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije.

Ovom prilikom osobe s intelektualnim teškoćama – samozastupnici upoznali su širu javnost sa svojim položajem u društvu, obilježenim svakodnevnim kršenjem ljudskih prava i marginalizacijom, što se sve učestalije opravdava ekonomskom krizom. Konferenciju je organizirala Udruga za samozastupanje iz Zagreba u suradnji sa 12 grupa za samozastupanje, među kojima je i grupa koja već dugi niz godina djeluje u sklopu Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije.

Osim čakovečkih samozastupnika Saše Brodara i Slađana Bogdana u pratnji asistentice Helene Zečar, na konferenciji su govoriti i samozastupnici iz Bjelovara, Grubišnog Polja, Koprivnice, Osijeka, Ploča, Rijeke, Rovinja, Slavonskog Broda, Splita, Šibenika, Vinkovaca i Zagreba.

Međutim, suradnja između spomenutih grupa ovdje nije završila. Već iduće godine suradnja se nastavlja povodom 3. konferencije koja će okupiti ne samo hrvatske, već i europske samozastupnike.

Konferencija na europskoj razini održat će se u mjesecu listopadu 2013. godine, a tri dana koliko će trajati, bit će izvrsna prilika za razmjenu iskustva sa europskim samozastupnicima, kao i za sklapanje novih prijateljstva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije