Raspucanci - mekani keksići čokoladnog okusa
Stigao nam je Advent, vrijeme godine kada se na blagdanskom
stolu mogu pronaći razni kolačići te nas obuzima miris svježe
pečenih keksića. U današnjoj rubrici “Kaj se fino peče?” donosimo
vam recept za čokoladne raspucance, ukusne slatke keksiće,
jednostavne za pripremu, u čemu vam mogu pomagati i najmanji
ukućani.
Uzmutite jaja sa šećerom, malo soli i ruma. U to umiješate
čokoladu i maslac koje ste prethodno rastopili na pari. Na kraju
dodate brašno i prašak za pecivo. Zdjelu s dobivenom smjesom
prekrijete folijom i stavite u hladnjak na četiri sata da se
stisne. Kad se dovoljno stisnula žlicom grabite smjesu i
oblikujete male kuglice koje potom uvaljate u šećer u prahu te
slažete na papir za pečenje. Vodite računa da ostavite dovoljno
razmaka između keksića. Peku se 10-ak minuta na 180 stupnjeva.
Kad se ohlade, spremni su za jelo. U slast!
Sastojci:
– 210 g oštrog brašna
– 200 g čokolade
– 50 g maslaca
– 100 g šećera
– 2 jaja
– pola žličice praška za pecivo
– malo ruma
– prstohvat soli
– šećer u prahu
Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na
društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog
deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici
i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i
razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu
recepti@emedjimurje.hr