VELIKA PROSLAVA

DVOSTRUKI JUBILEJ Deset godina FB Grupe ‘Čakovčanke i Čakovčanci’ i 50 godina Diskača

Proslava se održava u Meta baru s početkom u 20 sati

Večeras nas očekuje višestruko slavlje. Facebook grupa Čakovčanke i Čakovčanci obilježava svoj 10. rođendan. Ujedno se slavi i 50 godina od pokretanja Disko kluba u Starom gradu te 40 (41) godina od pokretanja diskača u Klubu mladih u Centru za kulturu.

Proslava se održava u Meta baru (bivšem Metalcu) s početkom u 20 sati u sklopu koje će se DJ-ima, redarima i drugim nekadašnjim djelatnicima Diskača dodijeliti priznanja, a očekuje se i dolazak predstavnika Grada Čakovca. Bit će to prilika i da starije generacije ponovno zaplešu uz ritmove koje su nekad slušali i čagali uz njih. Za dobar štimung pobrinut će se DJ Miloje koji je od samih početaka radio u Diskaču u Starom gradu, a zatim u Partizanu te u Klubu mladih. Pored njega za glazbu će biti zadužen i Kiga, nekadašnji DJ u Klubu mladih i Pikaču, a glazbenu večer zaključit će aktualni DJ Darko. 

Kiga u Pikaču

VIŠE OD 28.000 ČLANOVA, BROJNE IZLOŽBE, MONOGRAFIJA…

Facebook grupa Čakovčanke i Čakovčanci pokrenuta je 12. prosinca 2012. godine. Osnovao ju je Damir Peras, kao druženje pravih Čakovčanaca i Čakovčanki te onih koji se tako osjećaju. Nakon pola godine grupu je prepustio Danielu Hampameru Kigi, aktualnom administratoru.

– Grupa danas broji preko 28.000 članova te i dalje raste. U tih 10 godina objavljeno je pregršt objava vezano za Čakovec, od starih i novih fotografija, bezbroj savjeta, najava događaja, humanitarnih akcija, do izgubljenih ljubimaca koji se traže ili su pronađeni. Puno se komentiralo, raspravljalo, debatiralo pa i svađalo kroz tih deset godina. Klasičnom politikom se ne bavimo, ali određena doza kritičnosti prema gradskim temama uvijek postoji, naglasio je administrator Daniel Hampamer Kiga.

– U tih deset godina objavljeno je i bezbroj fotografija na temu Čakovca, od početka 20. stoljeća do današnjih dana. Kako je riječ o zaista kvalitetnim i tematskim fotografijama  voljeli bi izdati i monografiju koja bi ih objedinila. Održali smo i sedam izložbi, a za sljedeću godinu u planu je izložba o sto godina MTČ-a, nekadašnjem tekstilnom divu, budući da je osnovan 1923. godine. Vjerujem da ćemo uspjeti u realizaciji, saznali smo od Kige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije