BOGATIJI ZA NOVO ISKUSTVO

BEND IZ KOTORIBE Veni Vidi Whiskey sudjelovao na Croatian Blues Challengeu!

Bend čine Robert Bajkovec, Renato Mikulan, Damir Dolenec, Krunoslav Siladi i Kristijan Karloci

Protekle subote, 5. studenog u Zagrebu je održan četrnaesti Croatian Blues Challenge (CBC), a na njemu je sudjelovao i kotoripski bend Veni Vidi Whiskey kao jedini predstavnici iz Međimurja.

Viskijevci sviraju u sastavu: Robert Bajkovec (vokal), Renato Mikulan (solo gitara, usna harmonika), Damir Dolenec (ritam gitara), Krunoslav Siladi (berda) i Kristijan Karloci (bubnjevi).

Iako je dečkima iz VVW primarni glazbeni izričaj country rock, iz želje za novim glazbenim izazovima upustili su se u ovo prestižno glazbeno natjecanje. CBC je pokrenut 2009. godine po uzoru na International Blues Challenge. Pobjednici CBC-a osvajaju mogućnost i čast da predstavljaju hrvatske blues snage i Hrvatsku na krovnom blues natjecanju, International Blues Challengeu, koji se svake godine održava u prijestolnici bluesa, američkom gradu Memphisu.

Iako nisu osvojili prvo mjesto, bogatiji su za novo glazbeno iskustvo. Viskijevci čestitaju labinskom bandu The Restless Sea koji je ove godine proglašen pobjednikom nakon odličnih nastupa svih kandidata pa stručni žiri uistinu nije imao lagan posao prilikom odabira pobjednika. Također, naglašavaju da ih možete uživo slušati i vidjeti na istom mjestu gdje je održano ovo natjecanje (zagrebački klub Booze & Blues) 25. studenog ove godine, a prije toga sviraju na domaćem terenu, u Svetoj Mariji u subotu, 12. studenog kada ih ugošćuje MC Miners Skull Crew.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije