Rafting kup Mura 2012.

Edukativna natjecateljska i  ekološka akcija srednjih škola Međimurske županije Mura 2012. održat će se danas (u subotu 19. svibnja 2012.). Cilj akcije je razvoj sportsko – rekreacijskog turizma na rijeci Muri s naglaskom na zaštitu rijeke Mure i upoznavanje šire javnosti s njenim ljepotama.

Koristit će se profesionalni američki Sotar rafting čamci kapaciteta do dvanaest osoba, a svaki čamac će imati iskusnog skipera zaduženog za uvježbavanje i sigurnost posade. Uz to osiguranje i pratnju čine tri motorna čamca sa spasiocima i liječnikom. Ekipu po čamcu čine po četvero učenica i učenika s profesorom. Svi moraju biti plivači.

Start je u Podturnu gdje će se od 10:45 do 11:45 pripremiti čamci, a start je u podne. Dužina dionice od 20 km proći će se za oko pet sati.

Nakon što se krene iz Podturna nakon dionice od 4 km staje se u Novakovcu kod skele. U 13:00 sati je nastavak od 4 km do Dekanovca kod ŠRU Mura. U 14:30 sati je nastavak od 3 km do Domašinca. Slijedi posljednje stajalište kod graničnog prijelaza Goričan, a duljina ove dionice je 11 km.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije