pravilno kuhanje

Cijelo vrijeme pogrešno radite pire krumpir: Evo kako postići najbolju teksturu

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se
krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i
napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga
potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke,
prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto
drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga
ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra.

Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako
glatku teksturu. Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu
na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva
čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

 

Preporučeno
Najnovije