SUSRET U GORIČANU

MEĐIMURSKI CVIRKI Zlatna delicija Stanka Ivanovića iz Goričana

- Nema vam boljega nego kad domaćim cvirkima dodate malo kiselog zelja iz lagva i začinite koščičnim uljem, kaže Stanko

Stanka Ivanovića iz Goričana zatekli smo na jednoj od općinskih manifestacija pri kotlu misleći da se unutra lagano krčka gulaš. No, ubrzo smo otkrili da se ne radi o jušnom jelu već o pravoj međimurskoj, prema riječima našeg sugovornika, zlatnoj delikatesi. 

Lokalnog naziva, cvirki su nekad bili sastavni dio trpeze svakog kućanstva. Godine i mijene u nutricionizmu su ih jedno vrijeme držali u nepovoljnom položaju, no zadnjih desetak godina doživjeli su pravu renesansu.

– Dok je svih ovih godina pršut držao najviše mjesto među delicijama, čvarci su ga unazad nekoliko godina prestigli. Prema traženosti, ali i cijeni, možemo zaključiti da su naši stari nekad jeli finote.

– Nema vam boljega nego kad domaćim cvirkima dodate malo kiselog zelja iz lagva i začinite koščičnim uljem, zaključio je Stanko.

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.520

Stanko Ivanović spremao je zlatnu deliciju, međimurske cvirke

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije