Svjetski dan hrane obilježava se svake godine 16. listopada još od 1945. godine kada je na taj dan u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Svjetski dan hrane veže se uz globalni cilj da nestane gladi u svijetu što se može ostvariti samo zajedničkim naporom i trudom
Ovogodišnja tema vezana je uz povećanu stopu pretilosti. Zbog
ubrzanog načina života te sve manje slobodnog vremena, nažalost
dolazi do sve manjeg promišljanja o zdravom načinu prehrane. Cilj
je prije svega suzbijanje gladi, pothranjenosti i siromaštva, ali
i briga o sigurnosti hrane i dostupnosti sigurne hrane te održivo
upravljanje prirodnim resursima.
Odsjek za dijetetiku i prehranu Županijske bolnice Čakovec naš je
vrijedan tim djelatnika koji svakodnevno brinu za zdravu i
pravilnu prehranu naših pacijenata koji se pripremaju prema
propisanim djetama i postavljenim dijagnozama kako bi oporavak
bio što brži i kvalitetniji. Također, vrijedne ruke mogu se
pohvaliti i u restoranu naše ustanove, gdje se nudi raznovrstan
odabir hrane za naše djelatnike; od ručka, raznih salata do
nenadmašivih klipića koje svi obožavamo.