SREDNJA ŠKOLA PRELOG

FOTO Srednja škola Prelog na Danima turizma i ugostiteljstva u Zagorju

​Projekt Regionalni Centar Zabok koji djeluje od 2020. godine i u kojem sudjelujemo kao škola partner organizirao je u Tuheljskim Toplicama od 27. do 29. rujna prve Dane turizma i ugostiteljstva u Zagorju

U okviru manifestacije organizirano je međunarodno
natjecanje TRENDICIJA koje se sastojalo od pet disciplina i u
svima su sudjelovali i SŠP-ovci:

– kuhanje (glavna namirnica pureća prsa); natjecao se učenik 3.
KU razreda Karlo Gracin Šardi, mentorica
nastavnica kuharstva Anica Naranđa;

– održivi koktel – duga barska mješavina (glavni sastojak đin),
natjecao se učenik 3. SK razreda Marsel Grivec,
mentor nastavnik ugostiteljskog posluživanja Goran
Žižek

– tradicijska slastica (glavna namirnica orasi); natjecala se
učenica 2. SK razreda Matea Horvatić, mentor
nastavnik slastičarstva Vlado Turek

– prezentiranje vinskog turizma regije – natjecala se učenica 4.
THK razreda Jelena Tot, mentorica nastavnica
ekonomske grupe predmeta Marina Branilović

– kviz znanja TRENDICIJA – natjecali su se u paru učenici 4. THK
razreda – Annamaria Žnidar i
Marko-Antonio Belić, mentorica nastavnica
ekonomske grupe predmeta Marina Branilović.

Svi naši natjecatelji pokazali su zavidno znanje i vještine, a
Marsel Grivec je u svojoj disciplini osvojio
prvo mjesto!

Tomislav Špiček volio bi pohađati SŠ Prelog

>> Srednja škola Prelog na Danima turizma i ugostiteljstva u Zagorju

Uz Trendiciju organizirano je još jedno, revijalno show
natjecanje učenika i nastavnika u kuhanju i posluživanju pred
publikom koje je vodio poznati hrvatski majstor kuhar
Tomislav Špiček. Slučajnim odabirom spajali su
se mentori i učenici iz različitih škola u timove te su pred
gostima kuhali i posluživali žiri sastavljen od učenika. U tom
dijelu iz SŠP-a nastupali su još i učenica 3. KU razreda
Klaudija Hajdinjak, te učenik 3. THK razreda
David Sabol. Tim u kojem je bila naša
Klaudija Hajdinjak osvojio je prvo mjesto!

Tijekom ovog dijela show-a posebne pohvale od voditelja
Tomislava Špičeka dobila je naša nastavnica
Anica Naranđa za koju je naš renomirani kuhar
imao same riječi hvale istaknuvši da ga je njeno vođenje tima
posebno impresioniralo jer je metodički iznimno vješto i
strpljivo instruirala svoje učenike te je zaključio kako bi i on
rado bio njen učenik i pohađao SŠ Prelog u kojoj se na tako
taktičan način podučava.

Edukacije, sajam i influenceri

Trodnevna manifestacija bila je prilika i za brojne edukacije,
predavanja, radionice i druženja. Tako je poznata edukacijska
udruga ŠKMER iz Splita održala gastronomske i vinske radionice za
profesionalne ugostitelje i srednjoškolske nastavnike
ugostiteljstva na kojima su iz Preloga bili nastavnici
Anica Naranđa, Danijel Naranđa,
Krunoslav Tilošanec i Goran Žižek
te naši ugostitelji
Davor Vadlja i Martin Dominić
iz Kavane Lovac i Siniša Drk iz
pizzerije Rossa u Prelogu. Održana je i radionica na
temu uvođenja eura i njegova utjecaja na turizam u obliku
okruglog stola s temom Strukovno obrazovanje ususret Strategiji
održivog razvoja turizma Hrvatske do 2030. godine, predstavljen
je projekt SMARTMED – Osnaživanje Mediterana za SMART turizam te
radionica za učenike i nastavnike – Uloga influencera u promociji
turizma i ugostiteljstva koju je vodio Dario Marčac, vodeći
TikToker JI Europe.

Održana je i turistička burza, te sajam obiteljskih
poljoprivrednih gospodarstva sjeverozapadne Hrvatske, na kojem je
našu županiju predstavljao OPG Franjo Miser iz
Donje Dubrave, koji je prisutne oduševio svojim proizvodima od
lješnjaka, a apsolutni hit bio je njihov “espresso od lješnjaka”.

Na manifestaciji je bilo mnoštvo gostiju iz strukovnih
organizacija, obrazovnih agencija, sveučilišta, javnog života,
gospodarstvenika, ugostitelja, turističkih djelatnika, te naravno
prosvjetnih radnika i učenika iz sektora turizma i
ugostiteljstva. Iz SŠ Prelog uz već spomenute nastavnike, na
manifestaciji su sudjelovali i koordinatorica na projektu Receza
u SŠ Prelog prof. savjetnica Sanja Kovačić, te
ravnatelj SŠ Prelog prof. savjetnik Tomislav
Gregur
.

Kako je sve to uživo izgledalo pogledajte kroz fotografije
ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije