Danas tri polufinalne utakmice međimurskog nogometnog kupa

Danas će se odigrati tri polufinalne utakmice kupa Međimurskog nogometnog saveza. U konkurenciji seniora u 17:00 sati igrat će Nedelišće i Dinamo Palovec. Pobjednik će igrati finale sa Slobodom iz Slakovca i igrat će se dva susreta.

Vezano uz smjenu Želimira Orehovca nema novih informacija. Na klupi Nedelišća danas će biti predsjednik kluba Ivica Mihalić koji nam je rekao da ne računa na Bujanića, a upitni su Jagec, Golubić i Mihalic. Najavio je da će njegova ekipa dati sve od sebe za prolazak u finale međimurskog kupa.

Juniorska polufinala počet će u 17:30 sati, a igrat će Omladinac Novo Selo Rok i Mladost Ivanovec te Međimurje i Trnava. I kod juniora će se igrati dvije finalne utakmice.

Kup Međimurskog nogometnog saveza stigao je do polufinalne faze, prvi finalist već se zna, prije dva tjedna u prvoj utakmici u Slakovcu su se sastali Sloboda i Šenkovec, domaćin je slavio s uvjerljivih 6-1 i nakon osvajanja 2010. opet ušao u finale.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastaju se Dinamo iz Palovca i Nedelišće koje je domaćin. Ove dvije momčadi već su se jednom susrele u toj fazi natjecanja i to ne tako davno, 2008. kad je Nedelišće u Palovcu slavilo rezultatom 3-1 i kasnije u finalu proslavilo naslov prvaka.

 Kako je bilo na utakmici prije četiri godine u Palovcu gdje su se susreli Dinamo i Nedelišće možete pogledati u galeriji fotografija na stranicama Općine Mala Subotica

Dinamo se nakon 27 odigranih kola nalazi na 9. mjestu 1. međimurske lige, a u posljednja četiri susreta ne zna za poraz, između ostalih bili su bolji od Centrometala i Poleta koji se bore za 1. mjesto, a protiv Slobode (Slakovec) su odigrali neriješeno.

Nedelišće i Dinamo u istoj ligi posljednji su put bili daleke 2002./2003. sezone kad je Nedelišće bilo prvak i ostvarilo nastup u 3. HNL, tad je nedelišćanska momčad ostvarila dvije uvjerljive pobjede od četiri razlike (4-0 u Palovcu i 6-2 u Nedelišću). Sezonu ranije (2001./’02.) također je viđena golijada, Nedelišće je u Palovcu pobijedilo rezultatom 6-4.

Dinamo je ove sezone branitelj naslova kojeg su osvojili nakon pobjede nad Graničarom iz Kotoribe, to je ujedno i posljednji finale koji se igrao na jednu utakmicu na čakovečkom stadionu. U šesnaestini finala s lakoćom su svladali ČSK (Čehovec) s 4-1, istim rezultatom pala je i Mladost (Ivanovec) u osmini finala.

U četvrtfinalu su se pomučili s BSK-om (Belica), nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, a nakon jedanaesteraca su pobijedili 7-6. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Nedelišće nakon subotnje smjene trenera Željka Orehovca odigrati utakmicu protiv gostiju iz Palovca kako zna i ostvariti ono po što se krenulo početkom sezone – finale Kupa.

Tko god pobijedio, sigurno ćemo gledati zanimljivu utakmicu punu uzbuđenja, kakvu gledatelji i zaslužuju. Hoćemo li u dvije finalne utakmice gledati općinski derbi Slobode i Nedelišća ili sraz dvaju županijskih prvoligaša Slobode i Dinama, tek ostaje za vidjeti.

Polufinalna utakmica igra se u srijedu (16. svibnja) s početkom u 17:00 sati na igralištu Hraščica u Dunjkovec-Pretetincu, prenosi Nk-nedelisce.blog.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije