Košarkaši Donjeg Kraljevca održali Izvanrednu izbornu skupštinu

U općinskim prostorijama 5. svibnja održana je izvanredna izborna i redovna godišnja skupština Košarkaškog kluba Donji Kraljevec. V.d. predsjednika kluba Domagoj Štefan na početku je objasnio da je skupština nazvana  izvanredna izborna iz razloga što mandat izvršnih tijela kluba ističe tek u mjesecu prosincu ove godine, a s obzirom da je to sredina igračke sezone, prema mišljenju većine članova kluba logičnije je da se u novu sezonu krene s novim vodstvom kluba.

Štefan je iznio opširno izvješće o završetku prošle sezone 2010/11 kao i izvješće o sezoni 2011/12. U izvješću je posebno napomenuto kako klub okuplja više od 40 aktivnih igrača raspodijeljenih u pet selekcija (dječaci, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori). S igračima se aktivno trenira te se iz godine u godinu sve više napreduje. Odaziv na treninge bio je odličan.

Uspješan rad trenera Tihomira Horvata s mlađim kategorijama ove godine nastavio je mladi trener Mihael Ružić, dok je juniore i seniore vodio trener Ivan Zrna. Najbolje rezultate i ove su godine postigli kadeti koji su drugu godinu zaredom izborili regionalno prvenstvo gdje su pojedinci pokazali zavidno košarkaško znanje. Zaključeno je da najveći potencijal leži upravo među mlađim kadetima i dječacima, koji su najbrojniji i najpredaniji treninzima i igri.

Juniori su neobjašnjivo podbacili ove sezone, dok se od seniora naredne sezone opravdano očekuje još bolji rezultat od 4. mjesta, odnosno konkuriranje za naslov. Jednoglasnim odlukama Skupštine razriješeni su dužnosti dosadašnji članovi Izvršnog odbora i Nadzornog odbora.

U novi Izvršni odbor jednoglasno su imenovani Tihomir Horvat, Franjo Kiš, Darko Lepen, Nenad Ivanović, Davor Šercer, Mario Šercer, Branko Srpak, Mihael Ružić i Domagoj Štefan te im je zadani rok od 30 dana za izbor predsjednika kluba, dva dopredsjednika i tajnika. U novi Nadzorni odbor jednoglasno izabrani su Boris Čevizović, Miroslav Sinković-Gašparić i Miljenko Mesarić

Mario Šercer, v.d. tajnika kluba iznio je financijsko izvješće za prošlu godinu te projekciju i stanje financija u tekućoj sezoni. Prihodi su svake godine sve manji od sponzora, ali i Općine, dok jedino članarine čine konstantan i redovit priljev. Napomenuo je da se još čeka polovica sredstava namijenjenih iz općinskog proračuna te je pozvao poduzetnike na sponzorstvo kako bi klub uspio ovu sezonu podmiriti sve obveze i ostvariti plan rada.

Zahvale su upućene sponzorima Franji Kišu, Muraspidu d.o.o., Ljekarni Štefan i naročito roditeljima igrača. Predstojeće ljeto košarkašima Donjeg Kraljevca bit će aktivno, a u planu je odlazak na turnir U-12 u Budimpeštu, potpuno uređenje vanjskog igrališta “Fundacije”, ljetni kamp i jednodnevni turnir na otvorenom. Po završetku Skupštine članovi su se uputili na zajedničko druženje i međugeneracijski hakl.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije