pekao i po 600 komada

IVAN DRK IZ IVANOVCA ‘Dok pečem papriku, deši celi Vanovec’

- Dok pečem papriku, deši celi Vanovec, tvrdi i pritom govori istinu umirovljenik Ivan Drk. Godinama već priprema pečenu papriku za zimnicu, kako za sebe, tako i za prijatelje

– Pečem paprike na ploči i za nas i za prijatelje. Znao sam ispeći i po šesto komada. Moj otac je bio Bugar i meni je to ostalo. Ja u tome uživam, obožavam to raditi kaže Drk dok okreće vruće paprike. Dodaje da mu nije teško satima sjediti uz vatru, samo treba paziti da ne zagore. Ove godine za sebe će ispeći nekih dvanaestak kilograma. Ako zatreba, kupiti će i ispeći još. Osim toga, kaže da je supruga Ljiljana majstorica zimnice, sprema kiselu papriku, krastavce i ostalo povrće, pa salate koju svi vole, pa i sin Igor, ima dovoljno. Ivan osim u kuhanju, uživa i u vrtlarenju. Ima poveći vrt i plastenik u kojem zelena salata uspijeva tijekom cijele godine.

– Baš sam si kupil kristalku koju planiram posaditi dodaje. Drk je već poznat i po tome da kod njega uspijeva i dobro rodi kikiriki. Berba je sve bliže.

– Prije tri godine sam posadio par zrna i imao urod od skoro sto kilograma. Ove godine bi moglo biti oko šezdesetak. Uzgoj sam savladao, sad samo još moram doznati kako ga dobro osušiti, kaže Ivan koji sjeme kikirikija rado poklanja vrtlarima znatiželjnicima.

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.518

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije