jesen doba kestena

Stiglo je vrijeme kestena: Evo kako ih ispeći u pećnici da budu savršeno ukusni!

Slijedite ove korake i kesteni će ispasti savršeni baš svaki put.

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i
naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na
svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji
na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše SheLovesBiscotti.
Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom – lagano ga pritisnite
vrhovima prstiju – trebao bi biti blago mekan. 

Zagrijte pećnicu na 220°: Vruća pećnica ključna je za odvajanje
kestena od kore. 

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali
pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda – ne
predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih
isperite pod vodom. Stavite kestene u lonac s hladnom vodom.

Čim voda počne kipjeti, izvadite kestene šupljikavom žlicom i
stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuhanje stvorit će
savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće
pećnice.

Stavite kestene ravnom stranom prema dolje, prerezanom stranom
prema gore u posudu za pečenje. Pecite u pećnici oko 15-20
minuta, no, ovo vrijeme može varirati ovisno o veličini vaših
kestena.

Nakon što dobijete savršeno pečene kestene, izvadite ih iz
pećnice i zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu. Ostavite zamotane
kestene da odstoje u ručniku oko 10-15 minuta. Osim što ih možete
jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i
juhe.

Preporučeno
Najnovije