Kotoriba: Dani šibe i ribe 26. i 27. svibnja

Tradicionalna kotoripska manifestacija Dani šibe i ribe devetu godinu zaredom održat će se u subotu, 26. i nedjelju, 27. svibnja na lokaciji kod nove škole i sportske dvorane.

Organizacijski dio na sebe je preuzela Općina Kotoriba, dok će za ugostiteljsku ponudu biti zadužen Hotel Podravina. Dvodnevni program započinje u subotu od 13 sati kada će općinske udruge u šumici kod škole kuhati fiš paprikaš i pripremati pečenu ribu, a priprema ribljih specijaliteta ove godine neće imati natjecateljski karakter. U večernjim satima ispod šatora bit će održana Rock večer.  

Nedjelja će započeti jutarnjim otvaranjem ulice tradicijske ponude domaćih proizvoda, a  ovogodišnja atrakcija bit će pletenje velike kotoripske košare koju će isplesti nekoliko poznatih kotoripskih košarača. Tradicija Dana šibe i ribe je bazen gdje će se moći uloviti riba te priprema kotoripskog specijaliteta – šarana na rašljama.

Za poslijepodnevne sate najavljen je kulturno zabavni program u kojem će nastupiti  Mažoretkinje Kotoribe, KUD Kotoriba, učenici OŠ Kotoriba i Puhački orkestar Općine Donja Dubrava. Toga dana gosti Kotoribe moći će razgledati mjesne znamenitosti kao što su župna crkva i etno zbirka, a manifestacija završava zajedničkom veselicom.

I ove godine svi zainteresirani imat će prilike u Kotoribu stići besplatnim vlakom koji će krenuti iz Varaždina. Program su na zajedničkom sastanku s predstavnicima udruga najavili načelnik Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Dobriša Zvošec i predsjednik Općinskog vijeća Željko Šebeštjan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije