Domaćica Katarina u tjednu sjeverne Hrvatske iznenadila goste modernom umjesto tradicionalnom kuhinjom
Kulinarsku avanturu u ‘Večeri za 5 na selu’ u tjednu Sjeverne
Hrvatske započela je Katarina, koja je za goste
pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Brežni
zmotanec, glavnog jela Zrihtani faloček te deserta Mehki vanjkuš.
Domaćica je dobro raspoložena dočekala goste te ih ponudila
međimurskim rakijama što ih je sve oduševilo. Nakon zdravice
odmah su počeli s predjelom – Katarina im je servirala poznato
međimursko meso s tiblice punjeno sirom i vrhnjem, ali na malo
moderniji način. Slobodan je bio zadovoljan predjelom, dok je
Mirjana imala komentar. “Bilo bi mi draže da se prezentira
gastronomija međimurskog kraja kakva je, ali i ovo je bilo lijepo
prezentirano”, kazala je Mirjana.
“I prednost i nedostatak je kuhati prvi. Prvo nisam bila
oduševljena jer sam prva i mislila sam kako neću to znati, ali
sada mi je super, prvi dan riješim se i imam mira”, zaključila je
Katarina.
“Najbolji na popisu sastojaka mi je sir, a najgori kuhani špek,
to ne volim”, rekla je Antonija. “Kao gost nisam zahtjevan, volim
sve pojesti. A nisam baš ni kritičan”, komentirao je Slobodan.
Za glavno jelo domaćica je poslužila jelo Zrihtani faloček koji
se sastojao od bifteka i puretine što je goste zbunilo. “Ne znam,
ja bih servirala samo jedno meso”, rekla je Mirjana dok je
Antonija bila još iskrenija. “Biftek se ne kvari još jednim
mesom”. Ni Slobodan nije bio zadovoljan, ali on je imao što
reći samo o bifteku.
“Pitala nas je sve kako želimo da su bifteki pečeni. Ja sam rekao
da volim ‘medium rare’, ali napravila mi je ‘rare’. Pojeo sam,
ali to nije biftek koji bi si ja naručio. Bio mi je prepečen!”,
pomalo razočarano je rekao Slobodan koji više nije znao kakav
biftek voli.
Desert je najviše oduševio sve pa čak i Slobodana, ali samo za
stolom jer je kasnije dao drugačiju izjavu. “Iskreno, jednostavan
kolač”, kratko je komentirao.
Katarina je priredila i iznenađenje za svoje goste te dovela
tamburaše, a onda je uslijedilo i ocjenjivanje. Marina je dala
desetku jer joj je sve bilo odlično kao i Antonija. Mirjana je
Katarini dala devet uz komentar da se nadala tradicionalnoj
večeri međimurskog kraja, a toliko je dobila i od Slobodana. “Dao
sam devet samo zato jer je biftek trebao biti medium rare, ali
nije bio”, zaključio je Slobodan. Katarina je dobila ukupno 38
bodova.
Sutra kuha Marina, a hoće li nadmašiti Katarinu gledatelji će
doznati od 20.15 sati.