Završnica Humanijade u Svetom Martinu na Muri

Završnica Humanijade u Svetom Martinu na Muri

U srijedu, 9. svibnja u Svetom Martinu na Muri otvorena je 20. Humanijada, sportsko natjecanje studenata biomedicinskih fakulteta. U natjecanjima sudjeluje 13 fakulteta sa sva četiri hrvatska sveučilišta te s Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru.

Prijavljeno je više od tristo studenata. Natjecanja su počela već prvog dana, a susret su otvorili predstavnici općine Sveti Martin na Muri i Međimurske županije te predsjednici Udruge studenata Međimurja i udruge SportMEF, sportske udruge studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koje i organizator Humanijade.

Humanijada se održava svake godine u različitim mjestima u Hrvatskoj. Kao organizatori izmjenjuju se fakulteti sudionici. Cilj susreta je promicati uključivanje u sportske aktivnosti, ali i potaknuti druženje među studentima srodnih fakulteta. U četiri dana u Svetom Martinu na Muri održat će se više od 80 utakmica. Finala su na rasporedu u subotu kada će se i saznati koji fakultet je ukupni ekipni pobjednik Humanijade.

Studenti se natječu u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu i stolnom tenisu. U četvrtak  je odigrano dvanaest nogometnih, pet rukometnih, devet odbojkaških i šest košarkaških utakmica. Također, održalo se prvo kolo stolnog tenisa i kvalifikacije za teniski turnir. Utakmice se igraju na terenima Spa&Sport Resorta Sveti Martin na Muri.

Petak je bio još napetiji za sudionike u Sv. Martinu. Nogometaši su jučer odigrali dvanaest utakmica, odbojkaši su u dvorani odigrali jedanaest utakmica, rukometaši su odigrali pet utakmica, te isto toliko i košarkaši. U tenisu i stolnom tenisu došlo se do polufinala i finala. Sportski susreti trajali su od jutra pa do kasno uvečer.

Sportaši su bili predani u svakom trenutku i borili se za svaki bod. Atmosferi u Sv. Martinu  pridonosi sunčano vrijeme i dobra glazba uz igrališta.  Program se nastavlja i  danas kada ćemo saznati ponajbolje ekipe ovogodišnje Humanijade koje će se susresti u finalima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije