Župan Perhoč s predstavnicima Zajednice sportskih udruga i saveza

U uredu župana Međimurske županje Ivice Perhoča 9. svibnja održan je zajednički sastanak s predstavnicima Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije koje je predvodio predsjednik Mato Kljajić.

Župan je novoizabranom čelništvu Zajednice čestitao i obećao punu podršku od strane Međimurske županije. Osvrnuo se na pisanje medija o nedolasku predstavnika županije na izbornu skupštinu. Smatra da su to netočne i nekorektne informacije jer on nije ni dobio poziv za dolazak na skupštinu, dok je prezentacija u medijima bila sasvim drugačija.

Župan Ivica Perhoc i njegov zamjenik Matija Posavec iznijeli su svoje mišljenje o sportu u kojima se čulo i dosta dobrih ideja za poboljšanje stanja u sportu Međimurske županije, dok je predsjednik Kljajić iznio svoje planove i smjernice. Glavna tema sastanka bili su prioriteti i kriterij za utvrđivanje prioriteta financiranja određenih saveza i klubova bez saveza.

Što se tiče prioriteta, istaknuta je važnost donošenja zajedničke odluke o tome što treba Zajednica u suradnji sa županijom podupirati i koje aktivnosti zajedničkim snagama financirati. Dogovoreno je da je potrebno donijeti odgovarajuća rješenja temeljem kojih bi se sustavno riješio problem financiranja, a bilo bi dobro osnovati zajedničku komisiju koja bi nadgledala korištenje sportskih dvorana.

Perhoč je istaknuo da u županijskom proračunu ima dovoljno financijskih sredstava temeljem kojih se mogu kvalitetno sufinancirati određene sportske udruge koje uistinu rade i zavrjeđuju njihovu potporu, te da je došlo vrijeme kada se treba podvući crta i jasno razlučiti što su prioriteti i plan za budućnost.

S druge strane, izrazio je nezadovoljstvo dosadašnjim radom Zajednice, isključivo zbog ne jasnih kriterija i pravilnika o raspodjeli koji su po njegovom mišljenju zastarjeli, te da ih je nužno mijenjati iz godine u godinu na temelju postignutih rezultata. – Prošlo je vrijeme kada se živjelo na staroj slavi i po zaslugama. Zajednica je upravo ta koja mora predlagati kriterije, pravilnike i moguća rješenja, te to na kvalitetan nacin prezentirati kod donošenja proračuna.

To je jedino moguće kroz kvalitetno izrađen program javnih potreba u sportu u kojem treba biti razrađeno sve u detalje javno i transparentno. Ukoliko ce županijska vlast vidjeti da u Zajednici postoje jasna pravila i kriteriji, mi ćemo se uključiti oko nabavke dodatnih financijskih sredstava, poručio j župan Prhoč.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije