KUGLANJE

VIJESTI IZ SVIJETA KUGLANJA Kuglači Željezničara osvojili turnir u Mariboru, Tomislav Tvarog ozlijeđen

Donosimo novosti iz svijeta kuglanja

Zadnja provjera neuvjerljiva

Zadnju provjeru prije početka prvoligaškog prvenstva kuglači Željezničara imali su ove subote, a protivnik je na čakovečkoj kuglani bio imenjak iz Koprivnice.

Iako je domaća ekipa pobijedila 6,5:1,5 u klubu nisu do kraja zadovoljni ekipnim rezultatom od 3.366 čunjeva koji proizlazi iz sasvim prosječnih rezultata pojedinaca. To je bilo dovoljno za protivnika koji nastupa u ligi više rangova niže, ali za ozbiljnije protivnike kakvi su u prvoligaškom natjecanju to je premalo. Istina da su u i ovoj provjeri nedostajala 2 standardna kuglača, ali se upravo od ostalih očekuje da podignu rezultate. U ovoj utakmici prvoligaški je odigrao jedino Bojan Košak srušivši 586 čunjeva, a ostali su bili oko 560, što je premalo za prvu ligu.

Već u subotu Željezničar u 1. kolu novog prvenstva gostuje kod novog prvoligaša Plitvica i uspjeh u toj utakmici bio bi značajan poticaj za daljnji tijek prvenstva.

Osvojen turnir u Mariboru

Povodom 70 godina od osnivanja kluba KK Lokomotiva iz Maribora organizirala je turnir na kojemu su, u sklopu priprema za prvenstvo 1. lige, sudjelovali i kuglači čakovečkog Željezničara.

Iako nisu bili u mogućnosti nastupiti u najboljem sastavu ipak je osvojeno prvo mjesto sa srušenih ne baš impozantnih 3.264 čunja. Najbolji pojedinac u redovima Željezničara bio je Igor Ružić sa 573 čunja, a zatim slijede Zoran Jagić (569), Ninoslav Mikac (555), Denis Košak (551), Bojan Košak (525) i Josip Filajdić (491).

Ponovno na turniru u Szombatelyu

Nakon što su prije 20-ak godina zadnji puta sudjelovali na turniru Savaria cup u mađarskom Szombatelyu ove su godine kuglači Željezničara ponovno dobili poziv i uspješno nastupili.

Taj turnir igra se sa 4 kuglača u momčadi, a sudjelovale su čak 64 momčadi. U takvoj konkurenciji kuglači Željezničara zauzeli su vrlo solidno osmo mjesto sa srušenih 2.271 srušenim čunjem. Na ovom turniru najbolji je bio Denis Košak s 596 srušenih čunjeva koji je tim rezultatom bio 11. pojedinac među njih preko 200. Konstantnu formu pokazuje Igor Ružić s 576 čunjeva,  Predrag Turk je još daleko od prave forme pa je srušio 546, a tu je i Bojan Košak s 540.

Tomislav Tvarog ozlijeđen

Poznavaoci kuglanja sigurno su primijetili da u informacijama o pripremnim nastupima Željezničara nigdje nema imena najboljeg kuglača Željezničara prošle sezone Tomislava Tvaroga. Razlog za to je onaj najgore mogući, a to je po svemu sudeći ozbiljnija ozljeda desnog koljena. Što je još paradoksalnije povreda nije zadobivena na sportskom polju. Da li će morati biti podvrgnut operaciji ili ne biti će poznato nakon magnetske rezonancije, ali u svakom slučaju na njega se u momčadi neće moći računati vjerojatno cijeli prvi dio sezone. To je veliki hendikep za Željezničar, a na ostalima u ekipi ostaje da nadoknade Tvarogovo odsustvo što i neće biti baš lako.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije