Obilježavanje Dana Europe u Prelogu, Čakovcu i Murskom Središću

U organizaciji Savjeta za europske integracije Međimurske županije, Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga u utorak, 8. svibnja, obilježen je Dan Europe u Prelogu. U centru je od 9.00 do 12.00 sati bio postavljen štand s informativnim i promotivnim materijalima na kojem su građani mogli dobiti sve informacije o Europskoj uniji i procesu ulaska Hrvatske u EU.

Za zabavni dio programa pobrinuli su se mališani iz dječjeg vrtića Fijolica i nižih razreda Osnovne škole Prelog. Podijeljena u više grupa, djeca su tematski svojim kostimima, likovnim radovima, plesom i pjesmom predstavila nekoliko zemalja članica EU, od Poljske, Mađarske, Slovenije do Italije i Nizozemske, te svojom igrom i veseljem primamila i ostale građane da nam se pridruže u slavlju.

Sam Dan Europe, 9. svibnja, rezerviran je za proslavu europskog rođendana na Trgu Republike u Čakovcu. Osim info-štandova biti će postavljeni i štandovi tradicionalnih proizvoda i zanata čime želimo pokazati dio svoga tradicijskog nasljeđa i bogatstva koje ćemo ulaskom u Europsku uniju moći lakše i jednostavnije predstaviti ostalim državama članicama EU. Program će započeti u 10.00 sati, a kao i u Prelogu očekujemo naše najmlađe sugrađane da nam se pridruže.

U četvrtak će se Dan Europe obilježiti i u Murskom Središću promotivnim štandovima na glavnom trgu u Murskom Središću, a osim info štandova, biti će organizirane i igraonice za djecu dječjih vrtića koja će crtati na temu Europske unije, za prigodni zabavni program pobrinuti će se učenici Osnovne škole Mursko Središće i djeca Dječjih vrtića Maslačak i Dječja maštanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije