Najveći rariteti hrvatskih garaža

Nije tajna da u Hrvatskoj postoje mnogi vlasnici skupih i rijetkih modela automobila. Kada je tek nebo granica mogućnosti plaćanja tada ne čudi da su dobro čuvane podsljemenske garaže, ulice zagrebačke Dubrave, raskošna privatna parkiralište kuća pod Marjanom ili ceste slavonske ravnice krcate raznoraznim ultra skupim modelima koje njihovi vlasnici više gledaju nego voze.

Tu se može pronaći od raznih Ferrarija, Lamborghinija do posebnih izvedbi Mercedesa ili Bentleya. No naša potraga za unikatima išla je u drugom smjeru – istraživanje smo usmjerili prema vlasnicima unikatnih automobila koji ne moraju biti skupi do bola da bi bili posebni, već da im život i sjaj udahnjuje briga i ljubav vlasnika, često entuzijasta ili čistih mazohista i da ih ima samo jedan ili tek nekoliko u svim klasama.

Ovaj put smo izostavili oldtimere da se ne bi pogubili u potrazi, jer takvih ima često samo po jedan i to najrazličitijih modela raznih godišta. Konačno, sakupili smo šareno društvo istinskih unikata, a u većini slučajeva radi se po samo jednom primjerku koji vozi hrvatskim cestama.

Pritom smo pronašli prave legende na kotačima poput De Loreana ili kultnog Audija RS2, kolekcionarskog Rolls Roycea, više nego rijetkog trkača poput Ultime GTR, nekoliko legendi cestovnih izvedbi legendi motorsporta poput Lancije Delte Turbo Integrale pa do korejskih i kineskih kopija.

Neke od najzanimljivijih primjeraka možete vidjeti u fotogaleriji niže, a opširnije o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Auto kluba (broj 666.)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije