DOSTI

EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATA Evalucija je održana u sklopu projekta “Prilika za bolji život”

U organizaciji Društva osoba s invaliditetom Međimurske županije "DOSTI" i Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije "UOIKZŽ" dana 18. srpnja 2022. godine održana je evaluacija rada za osobne asistente.

Evalucija je održana u sklopu projekta “Prilika za bolji život” financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III. Usluga osobne asistencije obuhvaća neophodnu praktičnu pomoć za osobu s invaliditetom i njezinu obitelj, ali osim fizičke pomoći, obuhvaća i puno složeniji, često i zahtjevniji dio, u kojem čovjek u taj odnos daje sebe samoga.

Evaluaciju je provodila Lea Jurković, socijalna radnica s dugogodišnjem iskustvu u radu s osobama s invaliditetom. Na održanom evaluacijskom sastanku s osobnim asistentima saželi smo dosadašnja iskustva pružanja usluge osobne asistencije. Vrlo je važno bilo čuti iskustva i mišljenja svakog ponaosob o ovoj usluzi, koja za brojne uključene osobe sa invaliditetom predstavlja mogućnost ostanka u vlastitom domu, umjesto zbrinjavanja u nekoj od više ili manje primjerenih ustanova socijalne skrbi. Razgovarali smo o lijepim, ali i teškim trenucima s kojima su se susreli osobni asistenti, izazovima i problemima koji su se kod nekih pojavili kroz godinu suradnje i rješenjima.

Evaluacijski sastanak bio je prilika za izricanje jasnih očekivanja koje imaju osobni asistenti, od udruge koja je posrednik usluge, te od samih sebe kao onih koji svojim očekivanjima upravljaju. Vrijednosti poput međusobnog uvažavanja, razumijevanja, poštovanja, povjerenja, prihvaćanja i veselja susretu istaknuta su kao zajednička i najvažnija svim stranama.                        

                                                     

“Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Društva osoba s invaliditetom Međimurske županije”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije