Započela nova Inicijativa mladih “Nasilne veze su bezveze”

U srijedu, 2. svibnja 2012. godine započela Inicijativa mladih Udruge Zora “Nasilne veze su bezveze”, a trajati će do 30. studenog 2012. Šestero mladih provoditelja/ica osmislilo je inicijativu koju će provesti kako bi u svojoj lokalnoj zajednici dali do znanja da mladi imaju pravo na zdravi život i slobodu od rodno-uvjetovanog nasilja, te da je aktivno djelovanje mladih važno.

Inicijativu je podržala Europska komisija kroz program Mladi na djelu u iznosu od 4938,00 Eura.

U dobi kad mladi ulaze u prve ljubavne veze često nisu ni svjesni ni dovoljno upoznati s opasnostima koji im prijete. Jedno od njih je rodno-uvjetovano nasilje koje se često brka s ljubavlju ili strašću.

Ukoliko se pravodobni preventivno ne djeluje, postoji opasnost od posljedica koje mnogo ozbiljnije i dalekosežnije od slomljenih srca- žrtva može pasti u začarani krug u kojem iznova bira partnere koji su destruktivni, agresivni… dok nasilnik/ca nastavlja svoje ponašanje i razvija nove i teže oblike agresije.

Logotip inicijative mladih “Nasilne veze su bezveze”

Pravodobnom edukacijom potrebno je osvijestiti koliku štetu možemo prouzročiti jedni drugima, ponekad i nesvjesno, te kako neki oblici ponašanja (npr. ljubomora, kontrola kretanja, šamari) nisu prihvatljivi izrazi ljubavi ili privrženosti. U sklopu inicijative organizirati ćemo edukacije, okrugli stol, javne akcije i sl.

Važno nam je da mladi čuju kako nitko nije zaslužio biti žrtvom te da postoje načini na koji spriječiti rodno-uvjetovano nasilje.

U aktivnosti inicijative biti će uključeni mladi iz Međimurske županije, srednjoškolci/ke kao i učenici/ce iz Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec.

Cilj je i formiranje multikulturalne radne skupine mladih u svrhu zajedničkog djelovanja u rješavanju problem rodno-uvjetovanog nasilja.

Provoditelji/ce Inicijative: Boris Barić, Damira Kovačić, Ida Ivek, Krešimir Kelin, Margareta Mihalic, Sarah Jalušić

Volonteri/ke na Inicijativi: Alan Horvat, Andrea Marđetko, Dalia Glavina, Petra Horvat, Tena Žganec

Mentorica: Filipa Blažon

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije