Supružnici Miser

DONJA DUBRAVA Jeste li za espreso od lješnjaka?

Supružnici Miser godinama dobivaju nagrade za ulje od lješnjaka, a nusproizvod prešanja je čips od lješnjaka kojeg nisu planirali proizvoditi, ali su ga kupci izvrsno prihvatili...

Supružnici Franjo i Silva Miser vlasnici su OPG-a od 2003. godine, a od 2008. bave se isključivo sadnjom i preradom lješnjaka. Ključna godina za zaokret u proizvodnji bila je 2012. kada je Franjo nakon operacije kralježnice u bolničkoj sobi razgovarao s cimerom koji je bio ravnatelj Uprave ekološke proizvodnje. 

– Taj slučajan susret i razgovori o ekološkoj proizvodnji potaknuli su u meni želju za poboljšanjem kvalitete proizvoda te smo se u potpunosti okrenuli ekološkoj proizvodnji lješnjaka, rekao je Franjo.

Uz prodaju samog ploda lješnjaka, supružnici Miser godinama dobivaju nagrade za ulje od lješnjaka, a nusproizvod prešanja je čips od lješnjaka kojeg nisu planirali proizvoditi, ali su ga kupci izvrsno prihvatili kao zdravu grickalicu. Revoltirani kupovnim namazima koji sadrže 13, 20 ili 40 posto lješnjaka odlučili su napraviti njihov namaz koji sadrži samo lješnjak, a u planu je i proizvodnja brašna, ispričao je Franjo koji je na posljednjoj Agro Arki u Prelogu osvojio zlatnu medalju za kvalitetu svojih proizvoda.

Franjo nas je ponudio i neobičnim toplim napitkom – espresom od lješnjaka.
– Nema tu velike mudrosti. Za ovu deliciju vam treba naš namaz od lješnjaka, aparat za kavu s nastavkom za paru i mlijeko, kaže naš sugovornik.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije