stanari bi mogli useliti u veljači 2023.

NAPREDUJE GRADNJA Tko će kupiti stanove u Prelogu?

Izgradnja zgrade po sistemu poticane stanogradnje, kod kompleksa DG Sport, u Ulici Matije Gupca u Prelogu, napreduje punim tempom

Podsjetimo, realizacija tog kapitalnog projekta u sklopu kojeg će biti izgrađeno 20 stanova, počela je u prosincu prošle godine. Grad je osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu, u financiranju k tome sudjeluje s nešto više od 2,000.000 kuna, dok će država, odnosno Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama za objekt u kojem će kvadratni metar stana koštati 1350 eura, izdvojiti 3,500.000 kuna. Ukupna vrijednost investicije s podzemnom i tri nadzemne etaže, procjenjuje se na 15,500.000 kuna. Radovi bi prema ugovoru trebali biti gotovi do kraja godine, a kako kaže preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, stanari bi mogli useliti već u veljači 2023. godine. 

– Grad je prethodno raspisao poziv za iskazivanje interesa za kupnju. Javilo se 16 zainteresiranih te će stanovi prvo njima biti ponuđeni na prodaju. Sam Grad kupuje preostala četiri stana, površine od 56 do 73 kvadratna metra. U njih planiramo preseliti stanare iz zgrade u Glavnoj ulici 65. Taj je objekt u izrazito lošem stanju te predstavlja konstantnu ugrozu za stanare, ističe Kolarek. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije