MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC

KRISTINA PONGRAC IZ DONJE DUBRAVE ‘Zanima me poetika prirode’

U centru njezina interesa je priroda pa u radovima istražuje suodnos čovjeka, prirode i kulture

U izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec početkom kolovoza otvorena je interaktivna izložba magistre primijenjenih umjetnosti Kristine Pongrac iz Donje Dubrave. Autorica, koja iza sebe ima više od sedamdesetak skupnih i samostalnih izlaganja, izložbu je nazvala “Strategije u pijesku i alternative”.

U centru njezina interesa je priroda pa u radovima istražuje suodnos čovjeka, prirode i kulture, prenamjenjuje prirodne materijale te reciklira. U nastajanju radova umjetnica je koristila stare prozorske okvire, pčelinja saća, kamenje, uže i jelenje rogove, a dio recentnog opusa govori umjetničkim jezikom i o pandemiji. Izložbu je u ime MMČ-a otvorila kustosica Tajana Vidović, povjesničarka umjetnosti:

– Izložba je presjek radova umjetnice, ono što je izloženo su monotipije, instalacije, objekti i javne intervencije koje su popraćene dokumentarnom fotografijom i video dokumentacijom. Jedan dio radova je i interaktivan i tu je autorica probila led između samih umjetničkih djela i promatrača, istaknula je T. Vidović.

– Pokušavam se baviti ekologijom, ali i poetikom koja izvire iz prirode, iskoristiti ju za izazivanje emocija, propitkivanje ili inspiriranje kako bi ljudi promotrili sebe u izloženim predmetima, istaknula je K. Pongrac za svoje radove. Postav u možete razgledati do 28. kolovoza.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije