Jedan tajni sastojak mijenja cijeli okus i teksturu.
Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva
mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krumpira. Autorica videa,
Jourdyn ‘Jeaux’ Parks otkriva kako nije riječ o nekoj novoj,
izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njezina
baka. Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih
nogu, nije mogla vjerovati da ljudi krumpir za pire kuhaju samo u
vodi.
Prvo uzme krumpire, opere ih i ne guli već ih samo premaže uljem
avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu,
morsku sol i sastojak koji cijeli recept čini posebnim – pileći
ili goveđi temeljac – ovisno o mesu koje će poslužiti uz pire.
Temeljac će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji, kako
tvrdi. Kada su krumpiri skuhani, dodaje maslac i mlijeko i
napravi pire.