NISTE TO OČEKIVALI

Ispiranje suđa prije stavljanja u perilicu: Stručnjaci otkrivaju je li potrebno ili je to mit

Ispiranje suđa prije slaganja u perilicu samo troši vodu i vrijeme, ali to nije jedina pogreška koju ljudi rade.

Nema potrebe za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu, tvrde
stručnjaci za čišćenje iz Bon Apetita. Suprotno popularnom
mišljenju, ispiranje suđa prije stavljanja u perilicu samo troši
vodu i vrijeme, ali to nije jedina pogreška koju ljudi rade kod
punjenja perilica suđa. Stručnjaci su za
Daily Mail
otkrili koje su to pogreške koje većina ljudi radi
te kako pravilno staviti suđe u perilicu.

Ispiranje suđa 

Potreba za ispiranje suđa prije slaganja u perilicu samo je
urbani mit, tvrde stručnjaci. Umjesto toga samo maknite sve veće
ostatke hrane s posuđa, stavite ga u perilicu te pokrenite proces
pranja. Preskakanje ispiranja štedi vrijeme, ali i vodu i novac.

Punite je odostraga prema naprijed 

Perilice posuđa treba napuniti sa stražnje strane prema naprijed
kako bi se iskoristilo što više prostora, kažu stručnjaci tvrtke
Bon Appetit. Preporučuju da se zdjelice i šalice stavljaju licem
prema dolje ili pod kutom da se spriječi nakupljanje vode.
Tanjure treba slagati na donju policu gdje je pritisak vode
najjači za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane. 

Pribor okrenite prema dolje 

Pribor za jelo u perilicu suđa uvijek treba slagati tako da je
usmjeren prema dolje, a ručke prema gore, otkrio je stručnjak iz
tvrtke za zaštitu potrošača CHOICE. Ashley Iredale iz iste tvrtke
objasnila je da je sigurnije, higijenske i lakše kada se pribor
tako sprema. – Naše ruke i prsti puni su bakterija, stoga treba
smanjiti kontakt s površinama koje dolaze u dodir s hranom –
objašnjava Ashley. Bez tava, noževa i daska za rezanje Tave,
oštri noževi i drveni pribor, poput kuhača, uvijek se trebaju
prati ručno, a ne u perilici suđa. Ovo pravilo također se odnosi
na slamke za višekratnu upotrebu.

Preporučeno
Najnovije