'Kotoriba naša pajdašica'

VIDEO Dane Škoda snimio pjesmu voljenoj Kotoribi: ‘Pjesma je napisana od srca’

U kratkom roku dobio je brojne pohvale za pjesmu

Ovih dana Kotoripčane je razveselio njihov sumještanin Dane Škoda koji već osam godina radi u Njemačkoj, gdje su mu se kasnije pridružili supruga Lana te djeca Kaja i Vito.

Razveselio je sumještane kako on to najbolje zna – kroz glazbu. Od vrtićkih dana počeo se baviti glazbom, najprije na satovima klavira kod prof. Klaudije Vidović u rodnoj Kotoribi, a kasnije je završio i dvogodišnje školovanje u Glazbenoj školi u Čakovcu, smjer klavir.

Aktivan je bio i u KUD-u Kotoriba gdje je svirao bas, zatim u grupi Fenix, potom popularnom Mustač bendu gdje je svirao klavijature, a zadnje nastupe imao je s Tamburaškim sastavom Fuliri u sklopu kojeg je svirao harmoniku.

Ovaj Kotoripčanin s obitelji živi u Eitorfu, malenom gradiću šeszdesetak kilometara udaljenom od Kölna, radi u metalnoj industriji. Povremeno, koliko mu to dopuste radne obaveze, posjeti rodni kraj, a prilikom jednog takvog posjeta rodila se ideja da snimi pjesmu o voljenoj Kotoribi.

– Voziš se po selu, našim poljima, vidiš ljepote koja pružaju Kotoriba i okolica… Tako se rodila ideja da snimim pjesmu – kaže Dane i dodaje da je pjesma napisana od srca.

Dane i Benjamin

Snimio ju je u Kotoribi u bf_recording_studiu kod Benjamina Fabića prije nekoliko tjedana. 

– Moram reći da nam je sve išlo od ruke, a ne smijem zaboraviti i prijatelja Željka Sabolića koji nam je pomogao s nekoliko stručnih savjeta – kaže nam.

Pitali smo ga kakvi su planovi za budućnost i razmišlja li o povratku u Kotoribu?

– Za sada će ostati tako kako je, u planu mi je snimiti još koju pjesmu, a vrijeme za povratak u rodnu Kotoribu će zasigurno doći. Pozdrav svim Kotoripčanima i ostalim ljudima dobre volje – kaže Dane koji je za kraj zahvalio svima na pohvalama koje je dobio za pjesmu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije