KAJ SE FINO PEČE?

MARIJA KOVAČ Maštovita zelena rolada od bučinih koštica

Osim što je vrsna u pripremi kolača Marija se već punih 15 godina bavi udomiteljstvom

Na šetnici svete Barbare u Murskom Središću nedavno je održano
natjecanje u pečenju proštenjskih kolača na kojem se, među
ostalim, birao i najmaštovitiji i najoriginalniji kolač. Jedno
ime, tom se prilikom, posebno istaknulo.

Riječ je o Mariji Kovač iz malenog mjesta
Jalšovec kod Štrigove koja je osvojila srca, ali i nepca žirija
te posjetitelja svojim maštovitim i originalnim kolačem. Naime,
Marija je pripremila roladu od bučinih koštica.
Recept za kolač sam dobila od kolegice, još davnih dana. Nije
težak za pripremu, brzo je gotov te je jako primamljiv za oko
zbog svoje zelene boje. Ono po čemu je poseban je činjenica da ne
sadrži brašno te je prikladan i za osobe koje ne smiju
konzumirati brašno. U biskvit sam stavila jaja, šećer, limunovu
koricu te mljevene koštice limuna, dok sam za nadjev koristila
kiselo vrhnje, otkrila nam je vedra i vesela Marija te dodala da
se na natjecanje prijavila na prijedlog članova Udruge udomitelja
Međimurja.

Naime, Marija Kovač, osim što je vrsna u pripremi kolača, niz se
godina uspješno bavi udomiteljstvom, pružajući dom i ljubav djeci
koja trebaju sigurnost i podršku. Velikodušna i brižna kakva je,
posljednjih 15 godina svog život posvetila je udomiteljstvu te s
ponosom izgradila obitelj s dvoje udomljene djece, djevojčicom i
dječakom, pružajući im ljubav, podršku i dom. 

Time se Marija ističe kao primjer ne samo po svojim kulinarskim
vještinama, već i po svojoj snazi, suosjećajnosti i
humanosti. 

Sastojci:

– 6 jaja

– 5 žlica šećera

– vanilin šećer

– limunova korica

– 10 dag mljevenih bučinih koštica

– kiselo vrhnje za nadjev

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije