HEMUŠEVEC

CVJETNO IZNENAĐENJE Kako je Marija ostala bez daha na balkonu?

Na balkonu obiteljske kuće procvjetao je jedan od kaktusa, i to po prvi puta u osam godina otkako ga je nabavila

Umirovljenicu iz Hemuševca Mariju Habuš nedavno je dočekalo iznenađenje. Na balkonu obiteljske kuće procvjetao je jedan od kaktusa koje uzgaja. I to po prvi puta u osam godina otkako ga je nabavila. 

– Nisam si uopće mislila da će baš ovog proljeća procvjetati, a pogotovo ne s ovako velikim i krasnim cvjetovima, rekla nam je Marija. 

S obzirom na to da je poznato da kaktusi rijetko i kratko cvjetaju, nesvakidašnji prizor brzo je snimila mobitelom te se javila redakciji Međimurja. Nakon dan dva cvjetova više nije bilo, no uspomena ostaje, kao i nada da neće proći dugo vremena prije no što biljka ponovno iznenadi. 

– Osim kaktusa obožavam i svo cvijeće ali ne pretjerujem s količinom. Ako je previše, umjesto zadovoljstva to postane briga, ističe naša sugovornica. 

Marija je većinu radnog vijeka provela kao prodavačica, dok je njen suprug Ivan umirovljeni konobar. Uredno dvorište puno je voćaka, povrtnjak je poput apoteke, a supružnici drže i perad te svinje. 

– Zna se, domaće je domaće, naglašavaju. Sin Miro s obitelji živi u Varaždinu, a kćer Željka na otoku Krku. Naravno, posebno veselje nastane kad im dođe unučad – desetogodišnjaci Vito i Melanie te mali Roko koju je navršio godinu i pol dana.

Marija i Ivan ujedno su ovih dana proslavili 45. obljetnicu braka. 

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.504

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije