Svi smo doživjeli taj poseban trenutak kada prvi put osjetimo miris božićnih kolačića kako se širi iz kuhinje, označavajući početak blagdanske sezone
Možda je kalendarski još rano, prosinac nam dolazi tek za
nekoliko dana, no hladnije vrijeme, a i molbe
ukućana, posebno onih najmlađih, nas često uvjere kako je
idealan trenutak da se počnu peći prvi blagdanski kolačići. Barem
oni, ‘probni’, pa da do blagdana usavršimo recept i dekoracije.
Neki njeguju svoje tradicionalne recepte koji se prenose s
koljena na koljeno, dok drugi svake godine isprobavaju neke nove
za ‘savršene’ kolačiće. Mi smo krenuli s prilično jednostavnim
receptom, uz pomoć malih slastičara i moramo priznati kako su
prilično solidno ispali.
Recept donosimo u nastavku, a vi nam javite svoje dojmove ukoliko
ga se odlučite isprobati, ili nam proslijedite vaš provjereni
recept!
Keksići:
200 grama maslaca sobne temperature
100 grama šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 žumanjka
3 žlice kiselog vrhnja
500 grama oštrog brašna
Dekoracija je prema osobnoj želji i trenutnoj inspiraciji, a mi
smo keksiće umočili u čokoladu pomiješanu s maslacem i malo
mlijeka te otopljenu na pari. Naravno, tu su i neizostavne šarene
perlice i ukrasi.