U sklopu aktivnosti uvođenja sustava zdrave prehrane, 09. studenog, Healthy Meal Standard Akademija u Županijskoj bolnici Čakovec
Na Facebook stranici Županijske bolnice Čakovec napisali
su:
– Županijska bolnica Čakovec je prva bolnica u Hrvatskoj koja u
svojoj bolnici trenutno implementira Healthy Meal Standard sustav
upravljanja kategorijama prehrane, gdje već ulaže u opremanje
kuhinje, edukaciju kuhara kroz Healthy Meal Standard, a posebno
se pazi na kvalitetu namirnica i raznovrsnost jelovnika.
HMS Akademija u Županijskoj bolnici Čakovec započela je
edukativnim radionicama uz kuhara Zorana
Delića koje su uključivale predstavljanje novih
kombinacija obroka, suvremeni način korištenja kuhinjske opreme i
obavljanje više kulinarskih zadataka u istom vremenu.
Fokus je bio na iskorištavanju parno-konvekcijskih pećnica te
izradi novih zanimljivih recepata za odjel rodilišta i
ginekologije. Pripremljena jela poput pilećih prsa punjenih
kremom od špinata i pilećih rolica sa povrćem i sirom, ječmoto
(rižoto od ječma) sa bučama će se od prosinca moći uredno kušati
na odjelu rodilišta, piše healthymealstandard.
Cilj je na edukativan način bilo pokazati kako se neki
jednostavni obroci od priloga i sastojaka koji se već nalaze u
kuhinji, bez prevelikog dodatnog angažmana mogu preoblikovati u
nutritivno uravnotežene obroke, koji osim što će biti zanimljivi,
će biti i oku ugodni. Posebna pažnja se pridodala u edukacijskom
dijelu nutricionizmu, serviranju i dekoraciji obroka.
Prezentaciji obroka prisustvovao je i ravnatelj Županijske
bolnice Čakovec, dr.med., spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske
gastroenterologije Igor Šegović, sa timom
uprave.
Svi prisutni su kušali obroke, a cilj je bio odlučiti hoće li se
ovakav moderniji način prehrane uključiti u standardne obroke
odjela rodilišta i ginekologije Županijske bolnice Čakovec.
Naravno, svi obroci su dobili zeleno svjetlo, kada se krenulo i u
natjecateljski dio Healthy Meal Standard Akademije, kada su
kuharice pokazale naučeno kroz svoj kreativni izražaj.