Dječji vrtić Cipelica

MALI KUHARI Mališani iz waldorfske skupine Sunčeka rezali, ribali i kuhali fina jela

Nakon zajedničke pripreme na red dolazi uživanje u pripremljenoj hrani

Važan dio waldorfske pedagogije za djecu rane i predškolske dobi
su životno-praktične vještine. Djeca iz waldorfske skupine
Sunčeka Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca sa svojim
odgojiteljicama Petrom Mićanović i
Milanom Hozmec zato svaki utorak koriste za
pripremu raznovrsnih jela. 

>> Dječji vrtić Cipelica

Djeca uvježbavaju složene vještine guljenja i rezanja voća i
povrća, miješenja i oblikovanja tijesta, ribanja, mjerenja i
vaganja sastojaka. Sve aktivnosti se odrađuju timski, podjelom
zaduženja uz poticanje i promoviranje suradnje. Nakon
zajedničke pripreme na red dolazi uživanje u pripremljenoj hrani.

Tako su Sunčeka do sada degustirala tart flambee sa povrćem iz
vlastitog vrta, kolač od jabuka, palačinke sa domaćim pekmezom,
lisnato pecivo punjeno s jabukama, te peciva od crnog i
integralnog brašna u obliku ježića. 

Iskustvenim učenjem upoznaje se svijet oko nas, prateći biljke od
sjemenke, preko rasta u vlastitom vrtu, sve do pripreme jela u
kojima se zajedno uživa, stvaraju se nova znanja i razvijaju nove
vještine. Naučeno i doživljeno djeca dijele s članovima
svojih obitelji, te se tako promovira održivi razvoj u vrtiću i
zajednici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije