U sklopu manifestacije 'Jesen u Čakovcu', središte grada postalo je poprište susreta s jedinstvenim okusima i mirisima
Među štandovima prepunim jesenskih poslastica, istaknuo se
gospodin Damir Ganz iz Hrvatske Kostajnice,
majstor za kestene čije su delicije osvojile srca
posjetitelja.
Damirovo pečenje kestena nije tek obična priča o jeseni. Ono što
čini njegove kestene posebnima je njihov izvor – velike netaknute
šume Hrvatske Kostajnice.
Također, njegovi kesteni su poput dragulja među plodovima,
krupni, slatki i neodoljivi za sva nepca koja ih kušaju.
Damirov štand postao je oaza mirisa i okusa od ranih
subotnjih jutarnjih sati. Dok sunce obasjava Čakovec,
posjetitelji se okupljaju oko štanda, ne odolijevajući
primamljivom mirisu svježe pečenih kestena.
– Bio sam ovdje prošli petak, ali vrijeme nije bilo na našoj
strani. Ipak, vratio sam se ovaj vikend, i srećom, sada je
vrijeme sjajno. Centar je prepun ljudi, i jako mi se sviđa ovdje
u Čakovcu.
Kada smo ga pitali o tajni njegovih kestena,
Damir je s ponosom potvrdio:
– Moji kesteni dolaze iz velikih, netaknutih šuma Hrvatske
Kostajnice. To su posebna mjesta gdje priroda diktira pravila, a
plodovi koje dobivamo su zaista jedinstveni.
Posjetitelji su očarani veličinom, slatkoćom i sočnošću
Damirovih kestena.
– Prve kestene počeo sam peći u pola 8 ujutro, i moram reći, jako
sam zadovoljan. Ljudi su se zaželjeli kestena, to se svakako može
primijetiti.
Unatoč tome što su kesteni cjelogodišnji plodovi, Damir s
osmijehom napominje: – Sezona kestena traje kratko, ali to
je ono što je čini posebnom. Ljudi ih vole, i da je sezona dulja,
vjerojatno bismo ih jeli i dalje, ali ovako imamo priliku uživati
u njima u punom sjaju kad dođe jesen, istaknuo je.
Gospodin Damir Ganzi iz Hrvatske Kostajnice donio je dio svoje
ljubavi prema kestenima u Čakovec, obogaćujući jesensku
manifestaciju i ostavljajući iza sebe mirisnu stazu kojom svi
rado koračaju.
Video o njegovom štandu i radu pogledajte na linku.