Osim paprike kupovala se i rajčica, jabuke, grožđe...
Čakovečki sajam pravo je mjesto za sve ljubitelje svježeg voća i
povrća. Ovo je vrijeme kada se priroda priprema za nadolazeću
jesen, a sajam postaje šareno i mirisno mjesto prepuno ukusnih
plodova.
Već na prvom koraku ulaska na sajamski prostor može se
primijetiti šarenilo boja i oblika koje se pruža pred vama.
Stolovi su prepuni svježeg voća i povrća koje se ubire tijekom
rujna. Kako prošetate između tezgi, osjećat ćete miris svježe
ubranih jabuka, šljiva i grožđa koji su sada u punom sjaju.
Cijena jabuka iznosi 1 euro, šljive su po 2,00 eura, a breskve,
nektarine i grožđe po 2,50 eura.
Povrće je također bogato i raznoliko. Tikvice, patlidžani,
krumpiri i paprike svijetle svojim bojama na tržnici. Zelene
povrtnice, poput kelja, blitve i špinata, čine se svježima i
hrskavima, savršenima za pripremu ukusnih jela. Paradajzi su
sočni i slatki, a mrkve i cikla pružaju dodatnu raznolikost u
svakodnevnoj prehrani. Papriku možete naći već po 1 euro, rog
paprika je po 1,50, isto kao i patlidžan, rajčica je po 2,00-2,50
eura…
No, čakovečki sajam nije samo mjesto kupovine, već i mjesto
druženja te ugodnih razgovora. Jedna od najboljih stvari je ta
što ćete dobiti priliku razgovarati s lokalnim poljoprivrednicima
koji ponosno nude svoje proizvode. Možete saznati više o načinu
na koji uzgajaju voće i povrće, i dobiti savjete o tome kako
najbolje iskoristiti sezonske namirnice u kuhanju. Ovaj direktan
kontakt s proizvođačima daje osjećaj povezanosti s hranom koju
kupujete.
Ne zaboravite da na čakovečkom sajmu možete pronaći i razne druge
proizvode, poput meda, sireva, domaćih džemova, svježeg kruha i
različitih vrsta začina koji će obogatiti vašu kulinarsku
avanturu.
Koga smo sve zatekli ove srijede na čakovečkom sajmu pogledajte u
našoj fotogaleriji.