Sportski vikend

Gimnastika: Tijana, Stella i Filip u Osijeku; Speedway: Duel Hrvata i Slovenaca u Donjem Kraljevcu; 2. HNL: Kako preskočiti Mosor?; 3. HNL: Svi susreti sutra u 17:00 sati; Međimurske nogometne lige: Šest subotnjih susreta; Rukomet: Zrinski s Cernom, Prelog kod Ivanske.

Na ovogodišnji gimnastički Osijek Grand prix Challenge cup stižu predstavnice i predstavnici iz 37 zemalja svijeta. Na natjecanju će biti i deset hrvatskih predstavnika, a među njima je i troje Međimuraca. Filip Ude nastupit će u vježbi na konju s hvataljkama, a Tijana Tkalčec u preskosku. Svoju premijeru na Svjetskom gimnastičkom kupu imat će petnaestogodišnja Stella Petran i to na vježbama na ručama i gredi. Tehnički direktor natjecanja je naš Mario Vukoja kojemu će zadatak biti da organizacija Svjetskog kupa u Osijeku prođe u najboljem mogućem redu. Kvalifikacije su u petak, a finala u subotu i nedjelju.

U subotu nas očekuje borba najboljih hrvatskih i slovenskih vozača. Speedway prvenstvo dviju država vozi se već godinama, ali nikad dosad nije bila ovako oštra konkurencija. Snage na stazi odmjeravaju Pavlic i Žagar, Ivačič i Kovačić, tu je Slovenac Čonda koji je nekoliko puta osvajao titulu najboljeg juniorskog državnog prvaka. U samom vrhu su Maks Gregorič i Matic Voldrih, odlični slovenski reprezentativci. Jurica je odvojio drugo mjesto ispred Mateja Žagara na prvoj utrci državnog prvenstva u Ljubljani, te ima zaostatak od tri boda. Utrka na stadionu Milenium održava se u subotu s početkom u 19:00 sati.

U susretu 2. HNL u subotu u 17:00 sati Međimurje dočekuje Mosor. Čakovčani su posljednji na tablici s 15 bodova, dok je Mosor 4. s 42 boda. Mosor je po efikasnosti druga najbolja gostujuća ekipa lige.

U 3. HNL svi susreti se igraju u subotu od 17:00 sati, a sastaju se Nedelišće – Ivančica, Graničar – Slatina, Polet – Mladost Ždralovi, Bjelovar – Čakovec i Croatia – Mladost Prelog.

U 1. MNL u subotu u 17:00 sati Sloboda u Slakovcu dočekuje Naprijed, u nedjelju u 10:00 sati Sloga je domaćin Sokolu, dok će od 10:30 sati igrati Čukovec i Spartak. U 2. MNL zapad u subotu u 17:00 sati sastaju se Rudar – Drava i Venera – Hajduk Štrukovec. U 2. MNL istok u nedjelju u 10:30 sati na igralište u Novakovcu istrčat će ekipe Graničara i lidera Mladosti iz Palinovca. U 3. MNL zapad subotnji susreti su Donji Koncovčak – Hajduk Brezje te Parag – Mali Mihaljevec što će se igrati u Preseki. U Gornjem Kraljevcu u 3. MNL istok Napredak dočekuje Romu.

U pretposljednjem kolu 2. HRL i posljednjoj domaćoj utakmici ovog prvenstva rukometašice Zrinskog dočekuju Cernu. U borbi za treću poziciju rukometaši Preloga gostuju kod Ivanske. Oba kluba imaju 16 bodova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije