uspješan vikend

BRAVO! Naše Pučpuljike na 13. Zlatnoj lipi Tuhlja osvojile visoko srebro zlatnog sjaja

Iza međimurskih prepelica, naših Pučpuljika naporan je, ali nadasve uspješan vikend

Iza međimurskih prepelica, naših Pučpuljika naporan je, ali nadasve uspješan vikend. U subotu, 11. lipnja, održana je 13. Zlatna lipa Tuhlja, međunarodno natjecanje pjevačkih zborova gdje su svojim glazbenim izvedbama ponovno pokazale sjaj na glazbenom nebu. U iznimno jakoj konkurenciji od 21 zbora i vokalnih sastava (500 pjevača) iz Europe, osvojile su najveći broj bodova u dodjeli srebrne plakete sa zavidnih 88,67 bodova. Nije na odmet spomenuti da im je nedostajalo 1,33 boda kako bi osvojile zlatnu plaketu te i ove godine ušle u Grand prix. Visoko srebro zlatnog sjaja još jednom je dokazalo da Pučpuljike mogu, iako su vokalni sastav, bez problema konkurirati akademskim i komornim zborovima te da su sposobne privući i zadržati pažnju ocjenjivačkog odbora i publike svojim glazbenim programom i svojom pojavom. Raspjevana subota bila je prožeta dobrim vibracijama, sklopljena su nova poznanstva, a kako nam poručuju Pučpuljike, na vidiku su i nove suradnje. Cilj koji Pučpuljike promoviraju i žive gdje god pošle jest živjeti i širiti pjesmu, družiti se i muzicirati zajedno.

U nedjelju, 12. lipnja, Pučpuljike su nastavile pokazivati svoj glazbeni izričaj i strast prema pjevanju sudjelovanjem na Smotri pjevačkih zborova i vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nastupile su u kategoriji folklornog višeglasja i ponovo pokazale svu raskoš talenta i umijeća koje vjerno njeguju i razvijaju.

Aktivan vikend ne znači odmor za ove raspjevane dame, stoga ih možete čuti već ove srijede, 15. lipnja, u 20 sati u jezeru podno starog grada u Čakovcu. Pozvani ste doći uživati Na dlanu jezera u još jednoj glazbenoj poslastici suradnje Pučpuljika sa Studijem suvremenog plesa  Teuta i Čakovečkim mažoretkinjama.

Veselimo se vašem dolasku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije